Personeel van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost, ouders en leerlingen staken zaterdag de handen uit de mouwen om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. (Foto: Albert Stolwijk).
Personeel van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost, ouders en leerlingen staken zaterdag de handen uit de mouwen om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TUIN ONDER HANDEN GENOMEN DOOR DOCENTEN, OUDERS EN JEUGD

Hobbendonken start met opknapbeurt school

STEFAN LATIJNHOUWERS

Docenten en ouders van basisschool De Hobbendonken hebben zaterdag een start gemaakt met het uitvoeren van het achterstallig oonderhoud aan het gebouw en de omgeving. Met vereende krachten werd de tuin opgeknapt, wat gebeurde in een ontspannen sfeer, waarbij de harde werkers als blijk van dank voor hun inzet getrakteerd werden op appelflappen en een 'versterkende' lunch.

Omdat de gemeente besloot om geen nieuwbouw te realiseren in de wijk Munsel/In Goede Aarde blijft de basisschool in Boxtel-Oost de komende jaren op dezelfde locatie gevestigd. Tien jaar lang werd er niet geïnvesteerd in het gebouw, waardoor een flinke verbouwing geen overbodige luxe is. De grootse uitdaging betreft het schilderwerk, maar de hele school krijgt zowel binnen als buiten een nieuwe, frisse uitstraling. ,,We zijn nu écht begonnen met het opknappen van De Hobbendonken", aldus directeur Henk Verhoeven. ,,Een aantal ouders was vorig weekeinde begonnen met het schoonmaken van de begroeide muren, maar afgelopen zaterdagmorgen stond rond de klok van negen uur een complete werkploeg klaar om met de renovatie aan te vangen."

ONZEKERHEID

Verhoeven benadrukt dat de leiding en alle andere betrokkenen van De Hobbendonken eigenlijk jarenlang in onzekerheid geleefd hebben over de vraag of de school wel of niet kon verhuizen. ,,Het ging van toch niet naar Munsel in de jaargang 2004-2005 en niet op de huidige locatie in 2006-2007 naar een nieuwe tegenvaller toen we later óók niet naar De Wilgenbroek konden. In 2013 werd besloten dat er alsnog een nieuw gebouw voor onze school zou komen op het terrein van De Kleine Aarde. Een half jaar geleden werd door die plannen weer een streep gehaald. Ondanks al die jaren van onduidelijkheid is de stemming én ook de onderwijskwaliteit goed gebleven."

De directeur is blij dat het schoolbestuur Sint-Christoffel en de gemeente Boxtel de krachten gebundeld hebben om De Hobbendonken op te knappen en ook voor de toekomst 'veilig' te maken, zoals hij dat omschrijft. ,,Daarom hebben we zaterdag de mouwen eens goed opgestroopt", vertelt Verhoeven.

,,De werkploeg, die niet alleen bestond uit personeel en vaders en moeders, maar ook een aantal leerlingen, is aan de slag gegaan met zagen, snoeischaren, harken en kruiwagens. Daarnaast werd onder meer ook een graafmachine ingezet voor het wat zwaardere en gevaarlijkere werk. We zijn doorgegaan tot een uur of vier in de middag, waarbij we een kleine veertig kubieke meter tuinafval hebben opgeruimd en de tuin in gereedheid hebben gebracht voor nieuwe aanplant."

WIJ-GEVOEL

Op korte termijn worden ook de plafonds met de verlichting aangepakt, net als het schilderwerk binnen en buiten de school en de vloerbedekking. Verhoeven: ,,Zaterdag was een prima start van de verbouwing. Daar waar het in de school om gaat, het creëren van een wij-gevoel en een gezamelijke verantwoordelijkheid, kwam zaterdag heel duidelijk naar voren. Zowel de leerkrachten als de ouders en de leerlingen geloven weer echt in een mooie toekomst voor De Hobbendonken."

FOTO BOVEN: Personeel van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost, ouders en leerlingen staken zaterdag de handen uit de mouwen om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. (Foto: Albert Stolwijk).


Vind de iBoekcode van de Sint...

Kinderen kunnen Sinterklaas nog steeds helpen zoeken naar de code van zijn iBoek. Aanwijzingen voor de code vinden de kinderen door deel te nemen aan het Pietenpad. Deze speurtocht voert langs tien winkeletalages in het centrum van Boxtel. Tot nu toe deden al ruim 200 gezinnen mee.

Sinterklaas heeft het grote boek thuis gelaten, alle gegevens staan in zijn iBoek. De iPiet heeft de iBoek beveiligd met een moeilijke code en die is hij kwijt. Als back-up heeft iPiet de code in tien stukken geknipt en 'verpakt' in tien vragen. Die vind je in tien winkeletalages.

Vorige week stond in deze krant een advertentie met alle deelnemende etalages, met een formulier voor de antwoorden en je adresgegevens. Dit formulier kun je ook downloaden via www.brabantscentrum.nl en www.beleefboxtel.nl of ophalen bij de deelnemende winkels en horecazaken

Het antwoord op elke vraag is een letter of een cijfer. Vul de oplossing in en lees van boven naar onder de code van de Sint. Het formulier inleveren kan tot en met woensdag 3 december bij de zeven horecazaken op het formulier en wie weet win je de hoofdprijs: een mini iPad.

Donderdag 4 december is Sinterklaas te gast bij Omroep Dommelland en hij probeert de code dan uit. Komende zaterdag lopen er Pieten in het centrum om je te helpen met de speurtocht.

Afbeelding