Woonstichting Sint-Joseph betrekt dit kantoorpand aan de Brederodeweg 23. In het gebouw naast de brandweerkazerne zijn al andere bedrijven gevestigd. (Foto: Peter de Koning).
Woonstichting Sint-Joseph betrekt dit kantoorpand aan de Brederodeweg 23. In het gebouw naast de brandweerkazerne zijn al andere bedrijven gevestigd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KANTOOR CORPORATIE AAN BREDERODEWEG

Sint-Joseph verhuist en wordt nu zelf huurder

MARIËLLE WIJFFELAARS

Woonstichting Sint-Joseph verhuist rond Pasen 2015 naar de Brederodeweg 23 in Boxtel. In het kantoor naast de brandweerkazerne zitten al wat andere ondernemingen en ook de medewerkers van Sint-Joseph nemen er hun intrek. Het huidige onderkomen van de woonstichting aan de Baroniestraat wordt ingericht met zorgappartementen, een ander gedeelte wordt in gebruik genomen door Van 't Hooft & Van Rosmalen Notarissen.

Rond de jaarwisseling 1984-1985 nam Sint-Joseph een pand aan de Baroniestraat in gebruik. Het ging toen om nieuwbouw op de hoek met de Brugstraat. Enkele jaren later werd ook een aangrenzend pand, op de hoek met de Breukelsestraat, betrokken. ,,Die twee gebouwen, dat is gewoon niet zo handig", stelt directeur-bestuurder Rob Dekker. ,,We hadden al langer de wens om te verhuizen, ook omdat de indeling niet meer van deze tijd is. We hebben veel 'hokjes' en dat past niet binnen de huidige manier van werken."

Het gebouw is eigendom van de woonstichting en er is overwogen om het kantoor met een flinke verbouwing weer te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Dekker: ,,Dat werd echter veel te kostbaar. We hebben daarom besloten om een nieuw kantoorpand te gaan huren, we zijn dan ook veel flexibeler. En met het ons nieuwe onderkomen zitten we ook nog eens op een prachtige plek aan de Boxtelse noord/zuid-as."

In het gebouw aan de Brederodeweg zijn nog andere bedrijven gevestigd. Dekker is vooral blij met de ligging vlakbij het centrum én met voldoende parkeerplaatsen. ,,We zitten nu middenin een woonwijk en dat zorgt nog wel eens voor parkeeroverlast voor omwonenden. Ook ligt het nieuwe pand vlakbij de plek waar de meeste van onze huurders wonen: Hoogheem. En we hebben een mooi uitzicht op nieuwbouwprojecten als Princenlant."

HERBERGIER

In het kantoor op de hoek Baroniestraat/Brugstraat worden zestien wooneenheden voor ouderen met geheugenproblemen gerealiseerd. Dekker: ,,We wilden ons pand eigenlijk verkopen, maar in de huidige markt is dat lastig. We vonden uiteindelijk een goede huurder in De Drie Notenbomen, een organisatie die zorgvoorzieningen runt. We hebben een contract voor twintig jaar afgesloten en zijn blij dat het gebouw een maatschappelijke functie houdt."

De Drie Notenbomen runt opvang voor mensen met een verstandelijke beperking én voor dementerenden. Onder de naam Herbergier worden in het huidige kantoor van Sint-Joseph appartementen gerealiseerd; zestien voor cliënten en één voor een beheerder. De komende tijd wordt flink verbouwd zodat de ouderen snel terecht kunnen in hun nieuwe appartementen. De woonstichting wil rond Pasen 2015 - begin april - het kantoor aan de Brederodeweg betrekken. De gemeenteraad neemt in december een besluit over de plannen van De Drie Notenbomen. ,,We hopen dan - na inspraakprocedures - in het eerste kwartaal van 2015 definitief groen licht te hebben en aan de slag te kunnen met de verbouwingswerkzaamheden", aldus Dekker.

NOTARISKANTOOR

Het kantoorpand van Sint-Joseph op de hoek van de Breukelsestraat, wordt straks het adres van Van 't Hooft & Van Rosmalen Notarissen. Het kantoor is thans gevestigd in een monumentaal herenhuis aan de Clarissenstraat in hartje Boxtel. Volgens notaris Monique van 't Hooft is de verhuizing een nieuwe stap. ,,We kijken erg uit naar deze verhuizing en zullen het nieuwe onderkomen helemaal naar de eisen van deze tijd kunnen inrichten." De officiële koop moet in juli 2015 rond zijn. Aansluitend wordt er verbouwd zodat het notariskantoor in december het pand kan gaan betrekken.