Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JAN EN GEMMY SCHELLEKENS IN VOORMALIG POSTKANTOOR

Tiga opent lifestyleclub CityGym in Den Bosch

Jan en Gemmy Schellekens van Tiga in Boxtel slaan hun vleugels uit naar Den Bosch. Op 1 januari openen zij daar hun nieuwe zaak CityGym aan de Kerkstraat 69a. Een prominente locatie op de eerste verdieping van het voormalige postkantoor, in het zicht van de Sint Jan. ,,We gaan de Bossche binnenstadbewoner fitter en gezonder maken."

Gemmy legt uit: ,,De Citygym wordt een ontmoetingsplek voor mensen met weinig tijd, ervaren en onervaren sporters, afslankers, ouderen, bedrijven en mensen met gewrichts- en rugklachten." Ze benadrukt dat ze met Jan niet blanco in een nieuw avontuur stapt. ,,We kennen veel mensen in Den Bosch omdat we hier al jarenlang bedrijfsactiviteiten verzorgen en met onze shows optreden in het Theater aan de Parade. Met veel nadruk op kwaliteit en aandacht gaan we ons ook duidelijk onderscheiden van low budget fitnessbedrijven. CityGym wordt een lifestyleclub met de nieuwste fitnessconcepten. "

Jan en Gemmy bouwen het nieuwe bedrijf op vier pijlers. Allereerst de Milon-cirkel. In Boxtel inmiddels ingeburgerd, in Den Bosch helemaal nieuw. Om de vijf dagen 35 minuten inspanning op twaalf volautomatische kracht- en cardiotoestellen, voor het verbeteren van conditie en kracht in alle spieren. Ten tweede de Artis Line van Technogym: cardiotoestellen die de klant kan gebruiken met een Google Glass. ,,Met die internetbril kun je het toestel aansturen én ondertussen wat werk doen, bijvoorbeeld je email bijhouden", legt Gemmy uit. De derde pijler is Crossfit Functional Fitness: het verbeteren van functionele bewegingen in het dagelijks leven om de fysieke belastbaarheid te verbeteren. Pijler nummer vier is een één-op-één programma met een personal trainer voor het werken aan je totale fitness.

Bodyscan

,,Nieuwe leden krijgen bij binnenkomst een totale bodyscan", vertelt Gemmy. ,,Die registreert alle maten en vormen van het lichaam en legt die vast in een persoonlijke chipkaart. Daarmee zet de sporter de Milon-apparaten snel en eenvoudig in de juiste stand die precies aansluit bij het lichaam. Ook de conditionele vordering wordt voortdurend vastgelegd en automatisch vertaald naar het juiste inspanningsniveau. In Boxtel zijn we gewend aan de Milon-cirkel met gepersonaliseerde instellingen, we vergeten wel eens hoe bijzonder dat eigenlijk is. In Den Bosch zijn we straks de eerste Milon-aanbieder en dat blijven we ook."

Binnen het nieuwe pand gaan Jan en Gemmy samenwerken met fysiotherapeut Bart van Lith uit Rosmalen en voedingsconsulent Floor van Boxtel uit Den Bosch. In maart start Gemmy in het pand een nieuwe beautysalon en rond dezelfde tijd opent het nieuwe designhotel boven de CityGym waarmee het echtpaar Schellekens gaat samenwerken. ,,Onder andere in de vorm van ontbijtfitness. En ook met Fashion Café Zoomers die onder ons zit op de begane grond, hebben we een samenwerking opgezet. Zo ontstaat een aantrekkelijk cluster van bedrijven en activiteiten die elkaar aanvullen en versterken", aldus Gemmy. Acteur Geert Hoes fungeert als gastheer in de CityGym. Hij gaat ook ondernemers informeren over de mogelijkheden van het nieuwe bedrijf.

Tijdens de open avond in de CityGym op donderdag 20 november verwelkomden Gemmy en Jan een kleine zestig belangstellenden op hun bouwplaats. En tot nu toe boekten ze al ruim 30 proeftrainingen. Deze inloopavonden worden ook gehouden op de donderdagen 27 november en 4 en 11 december van 19.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom.

OP DE FOTO: Jan en Gemmy Schellekens bekijken de interieurplannen voor hun nieuwe CityGym aan de Bossche Kerkstraat. Rechts Geert Hoes die als gastheer gaat fungeren. (Foto: Peter de Koning).


Kaarten Irene Gemonde

Voetbalvereniging Irene houdt morgen, vrijdag 28 november, vanaf 20.00 uur een kaartavond in de kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. De overige rik- en jokeravonden zijn 12 december, 2, 16 en 30 januari, 13 en 27 februari en 13 en 27 maart. De kantine is om 19.15 uur open, het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.