STUDENTEN PUSPHAIRA KOMEN IN LAATSTE KWARTIER LANGSZIJ

Essche Boys laat overwinning lopen

Voor de voetballers van Essche Boys leek er zondag in de uitwedstrijd tegen Pusphaira tot een kwartier voor tijd niets aan de hand. De bezoekers stonden met 0-2 voor en leken op weg naar de overwinning, maar daar dachten de Eindhovense studenten anders over. De thuisploeg wist nog twee keer te scoren, waardoor Essche Boys slechts een schamel puntje overhield aan het duel.

Cyclocross

De Stichting Wielerbelangen Boxtel (SWB) organiseert zondag 21 december de jaarlijkse cyclocross bij recreatieplas De Langspier. Alle categorieëen zullen bij aan de start verschijnen. Het evenement start om 10.00 uur met de amateurs, de eliterijders vormen de laatste groep en vertrekken om 15.00 uur. Vanwege organisatorische redenen gaat het open Boxtels kampioenschap ATB niet door.

Het Groene Laken

Het driebandenteam van de Boxtelse biljartvereniging Het Groene Laken heeft afgelopen week met minimaal verschil verloren van De Linden 5. De ontmoeting eindigde in 28-29. De libreteams boekten de volgende resultaten.

Groene Laken 1 - De Uitdaging 1        23-26

Groene Laken 2 - De Hopbel 1        24-26

spelen door het oog van de naald toen Pusphaira een niet te missen kans voor een leeg doel om zeep hielp. Aan de andere kant was het na zestien minuten wél raak. Een door Jethro van Gerven genomen vrije trap werd door een speler van de gastheren in eigen doel gelopen: 0-1.

Na de ietwat gelukkige openingstreffer werden de bezoekers door Pusphaira teruggedrongen. De verdedigers van Essche Boys hadden hun handen vol aan de Eindhovense aanvallers, maar in de stand kwam voor de rust geen verandering.

OVERTREDINGEN

Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam Essche Boys op een 0-2 voorsprong. Yannic van Gerven kopte een bal precies op de voeten Luuk van Velthoven die, alleen voor de doelman, geen fout maakte.

Pusphaira ging op jacht naar de aansluitingstreffer en zocht nóg meer de aanval. Daardoor werden de gasten uit Esch steeds verder teruggedrongen en zij maakten op gevaarlijke plekken overtredingen.

De Essche doelman Frits Hermes wist in eerste instantie een prima genomen vrije trap uit de kruising te tikken, terwijl een volgende free-kick op de lat uiteen spatte. De derde vrije trap belandde achter de keeper in het net, wat betekende dat de spanning opeens weer helemaal terug was: 1-2.

Drie minuten voor het einde kreeg het

thuisteam een penalty, die onberispelijk werd binnengeschoten. De 2-2 eindstand was hiermee een feit.