De leden van het smartlappenkoor Gimmese Smart in actie tijdens de negende editie van het smartlappen- en levensliederenfestival in café-zaal De Schuif. (Foto: Albert Stolwijk).
De leden van het smartlappenkoor Gimmese Smart in actie tijdens de negende editie van het smartlappen- en levensliederenfestival in café-zaal De Schuif. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TWEE KEER VOLLE BAK IN ZAAL DE SCHUIF

Smartlappenfestival Gemonde blijft heerlijke publiekstrekker

De negende editie van het tweedaagse smartlappen- en levensliederenfestival in een uitverkochte zaal De Schuif te Gemonde groeide vrijdag en zaterdag uit tot een grote muzikale happening. ,,Met ongeveer 350 bezoekers, verdeeld over beide avonden, zijn we dik tevreden", aldus een enthousiaste voorzitter Kees van den Bosch van het organiserende smartlappenkoor Gimmese Smart.

Het motto van het jaarlijkse zangfeest in De Schuif was dit keer 'Negen jaar Goud van Oud'. Van den Bosch: ,,Voor de pauze brachten we onder meer een aantal nieuwe liederen ten gehore uit ons eigen repertoire, waarna de bezoekers in het tweede deel met tekstboeken in hun hand mochten meezingen. Dat deden ze echt uit volle borst, waardoor sprake was van een hele goede wisselwerking tussen de koorleden op het podium en het publiek in de zaal. We kijken terug op een heel gezellige avonden."

SOLISTEN

Anita van Vught uit Boxtel, Carla Schellekens uit Gemonde, José van Gaalen uit Sint-Michielsgestel én Van den Bosch zelf traden in De Schuif voor het voetlicht als solisten, terwijl de koorleden Marianne van der Donk en Tiny Persoons een dansact verzorgden. Dini Gevers en Maria van de Langenberg kregen de lachers op hun hand met een optreden als het komische duo Dien en Miet. ,,De bezoekers genoten zichtbaar van het afwisselende programma dat we hadden voorbereid", aldus Van den Bosch.

FOTO BOVEN: De leden van het smartlappenkoor Gimmese Smart in actie tijdens de negende editie van het smartlappenfestival in café-zaal De Schuif.