hockeyMANNEN verliezen in Asten

Combinatiespel loont

voor vrouwen MEP

De vrouwen van MEP hebben zondag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Son. Nu de druk van het kampioen moeten worden is losgelaten, spelen de Boxtelse hockeysters frank en vrij. De mannen verloren een beladen wedstrijd in Asten met 3-2.

Onder mooie weersomstandigheden trof MEP in sportpark Molenwijk een uitstekende tegenstander. Son bleek een team dat wilde hockeyen en over enkele vaardige en snelle speelsters beschikte. En juist tegen een dergelijke ploeg komen de Boxtelse dames het best tot hun recht. MEP forceerde enkele kansen en strafcorners alvorens Suze Dercksen de score opende. Keepster Amber Kools verrichte wat fraaie reddingen, maar de gasten uit Son trokken de score toch gelijk.

In de tweede helft had MEP met goed combinatiehockey het betere spel. Het opportunisme van Dercksen werd beloond met een tweede doelpunt. MEP ging op jacht naar de 3-1, maar ook Son was enkele keren gevaarlijk. Ivet van Schaijk wist met een ultieme redding de gelijkmaker te voorkomen. Wellicht kunnen de Boxtelse hockeyvrouwen dit niveau doortrekken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop. Afslag zondag 30 november om 12.45 uur in Weert.

STAND EERSTE KLASSE VROUWEN

Zwart Wit         11-30        Weert        11-13

Venlo        11-28        Concordia         11-11

Helmond        11-23        Hopbel        11-9

Sint-Oedenrode        11-22        Geldrop        11-7

MEP        11-16        Basko        11-7

Son        11-16        Heeze        11-5

TE FYSIEK

De mannen van MEP hadden zondag tegen HCAS de partij van vorig seioen nog in het achterhoofd. Die veldslag leverde de Boxtelse hockeyers toen enkele zware blessures op. En ook nu was de wedstrijd te fysiek en trad de arbitrage daar niet tegen op.

In een gelijkopgaande eerste helft waren er kansen over en weer. Toen MEP vlak voor rust tegen geel aanliep, sloeg de thuisploeg toe uit een corner: 1-0. In de tweede helft voltrok zich hetzelfde spelbeeld. HCAS kwam door een strafbal op 2-0, namens MEP scoorde Bram Langenhuijsen een tegendoelpunt. De Boxtelaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar uit een counter scoorde de tegenstander 3-1. Nard van Geel bracht MEP met een strafbal nog dichtbij 3-2.

Zondag 30 november speelt MEP de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Sint-Oedenrode. Als de Boxtelaren de bovenste ploegen in het klassement in het vizier willen houden, dan zal gewonnen moeten worden. Het zal geen makkelijke opgave worden, aangezien de drie hoogst geklasseerde teams bij Sint-Oedenrode ten onder gingen. Omdat drie oud-spelers van MEP nu in die ploeg spelen, geeft dat de wedstrijd een extra bijzonder tintje. Afslag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE MANNEN

Berkel-Enschot        11-23        Venlo        11-16

HCAS        11-22        HOD        11-16

Helmond        11-22        Sint-Oedenrode        11-13

MOP        11-21        Hopbel        11-8

EMHC        11-19        Geel Zwart        11-7

MEP        11-17        Eindhoven        11-2


LIEMPDSE MANNENPLOEG LIJDT NEDERLAAG

Twee counters fataal voor hockeysters HCL

De vrouwenploeg van hockeyclub Liempde ging zondag op bezoek bij Venray, de koploper van de competitie. Ondanks verschillende kansen voor de Liempdse hockeysters, trok de tegenstander toch aan het langste eind: 2-0. Ook het mannenteam van HCL reisde af naar Limburg voor een duel tegen Horst. De Liempdse ploeg verloor met 5-2.

Voor de Liempdse hockeysters was het tegen Venray tijd om te laten zien dat ze dit seizoen in de bovenste regionen van de competitie willen eindigen. Na een goede voorbereiding kende HCL een sterke start van de wedstrijd. Direct na de afslag werd via de bekende driehoekjes een prachtige aanval opgezet waarna de hockeysters een strafcorner forceerden. HCL scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd.

De Limburgse tegenstander kwam de schrik van de beginfase al snel te boven, waarna het spel gelijk op ging. HCL creëerde diverse kansen maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Venray was aan de andere kant gevaarlijk met razendsnelle counters. Na een kwartier spelen ontsnapte een speelster vanaf de rechterflank aan de aandacht van HCL. Zij wist een ploeggenoot te bereiken die feilloos afrondde: 1-0.

KOPIE

Er ontstond paniek in de Liempdse verdediging, maar na een korte time-out wisten de hockeysters van HCL de aanvallen van Venray te beperken tot kleine kansen die keepster Suzan van der Steen onschadelijk maakte. De ploeg uit Liempde zocht de aanval en dit leidde tot diverse kansen, maar niet tot doelpunten.

De tweede helft bleek een kopie van de eerste fase van het duel. HCL kreeg kansen, maar kwam niet tot scoren en Venray wist met opnieuw een snelle counter de voorsprong uit te bouwen naar 2-0.

De HCL-mannen begonnen sterk aan hun duel tegen Horst en creëerden enkele kansen, maar de keeper hield zijn doel schoon. De Limburgse hockeyers bleken scherper te zijn en kwamen op voorsprong. Een strafcorner zorgde ervoor dat Horst de voorsprong kon uitbouwen. De scheidsrechter kende vervolgens een tijdstraf toe aan speler Justin van der Eerden na een overtreding en Horst kreeg opnieuw een strafcorner, maar kwam niet tot scoren.

KORTE DUUR

HCL liet zich niet kennen en verdiende via een fraaie actie van Noud van der Heijden een strafcorner. Deze werd vakkundig in de goal geslagen door Alex van der Zwan: 2-1. Na dit doelpunt stond Liempde weer met elf man op het veld, maar dat was maar voor korte duur. Ditmaal kreeg Alex van der Zwan een tijdstraf.

Desondanks gingen de Liempdse hockeyers door met wat ze al de gehele wedstrijd deden: goed hockey laten zien. Michiel van Schijndel onderschepte de bal en rondde af met zijn backhand, door de benen van de keeper. De gastheren kregen het lastig, maar kwamen toch tot scoren uit een strafcorner: 3-2.

Horst bouwde de score in de tweede helft al snel uit naar 4-2, wederom door een strafcorner. De Liempdse ploeg beet nog van zich door een goede slag van Nick van der Eerden die Van der Zwan bereikte. Zijn doelpoging kwam terecht op de kruising. Justin van der Eerden kreeg opnieuw een gele kaart, waaruit Horst kon profiteren: 5-2.

De vrouwenploeg speelt zondag 30 november om 12.30 uur een thuiswedstrijd tegen DVS uit Waalre. Het duel tussen de HCL-mannen en Peel en Maas gaat om 14.30 uur van start in het sportpark aan de Hogenbergseweg.


Goede prestaties Tabitta

tijdens start turnseizoen

Ruim 200 turnsters deden zaterdag en zondag mee aan de Tilburgse kampioenschappen. Ook Tabitta was met 31 deelnemers present en er werden veel medailles gewonnen door de Boxtelse turnsters.

Het Tilburgse toernooi werd vroeg in het turnseizoen gehouden maar vormt daarmee een mooi moment om te kijken hoe ver iedereen is. De A-selectie van Tabitta had in deze zuidelijke wedstrijd nog weinig tegenstanders van andere clubs. De turnsters lieten het publiek genieten van nieuwe en moeilijke elementen. De B-selectie moest al wel aantreden tegen veel leeftijdsgenootjes. De medaille van Romy Schepens was dan ook extra knap. Dankzij haar hoge score op het onderdeel balk werd ze tweede in een deelnemersveld van liest 25 turnsters.

Ook Floor de Wolf, Shadé van Oorschot, Floor van Ingen, Nienke Langenhuizen en Puck van Weert mochten plaatsnemen op het podium; zij behaalden alle vijf een gouden medaille. Zilver was er voor Romy Schepens, Mijke Jansen en Lieke van Hal. Lotte Langerwerf, Nayla Aarts en Eva Roos kregen een bronzen plak.