De oude situatie met de servicebalie. Morgen opent daar de slijterij en vernieuwde bloemist.
De oude situatie met de servicebalie. Morgen opent daar de slijterij en vernieuwde bloemist. Foto: Albert Stolwijk

Winkelend publiek kan morgen terecht voor boeket en fles

Oosterhof krijgt slijterij en bloemist

Pieter Heijboer

Naast het nog te openen 'Pick up Point' voor online bestelde boodschappen introduceert supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof een slijterij en een nieuwe bloemenafdeling. Wie het winkelcentrum deze week bezocht, had vast in de gaten dat er het een en ander verbouwd werd. Twee plekken in het winkelcentrum in Boxtel-Oost ondergingen een metamorfose. Morgen, vrijdag 28 november, kunnen klanten weer terecht voor sigaretten en pakketjes, maar aanvullend dus ook sterke alcoholische dranken. Het afhaalpunt is vanaf dinsdag in bedrijf.

Bedrijfsleider Wil van Loon loopt met een tevreden gezicht rond. ,,Let niet op de rotzooi. Dat hoort bij een verbouwing en heeft ook zijn charme." Wie vanaf de parkeerplaats het winkelcentrum binnenloopt keek tot enkele dagen terug tegen een muur. Die is inmiddels tegen de vlakte en deze week werd de laatste hand gelegd aan de vernieuwde ruimte waar al een servicebalie stond.

Alles liep op rolletjes. ,,Het is een geoliede machine", zegt Van Loon als hij over het team van mannen spreekt dat de verbouwing verrichte. Tijdelijk konden klanten niet terecht voor tabak of de pakketservice. Daar zijn ze volgens Van Loon ruim van te voren over geïnformeerd. Voor de pakketservice kon de afgelopen week worden uitgeweken naar een bouwmarkt in de buurt.

Van alle markten thuis

,,In het winkelcentrum hebben we supermarkten, speciaalzaken en servicepunten, zoals een schoenmaker. Oost had alleen geen slijterij. Nu is de wijk van alle markten thuis", vertelt Van Loon. Aan zo'n drankenwinkel zijn wel regels gebonden. Zo moet er een aparte vergunning worden aangevraagd voor de verkoop van de sterke alcohol vanaf vijftien procent die in supermarkt zelf niet verkocht mag worden. De werknemers moesten een certificaat voor sociale hygiëne halen. Daarmee is getoetst dat zij goed op de hoogte zijn van de geldende voorschriften omtrent de verkoop van alcohol. Ten slotte moet de slijterij 'dicht' zijn. Er zijn daarom wanden omheen geplaatst. Van Loon heeft een slijterijdiploma en is vinoloog. Hij geeft zo nu en dan advies aan klanten over welke wijnen het best bij hun eten past. ,,Ik kan een klant het verschil vertellen tussen dubbel gestookte en graanjenever."

De andere helft van de ruimte is gereserveerd voor de bloemist. Het assortiment is uitgebreid en klanten kunnen voortaan ook zelf boeketten samenstellen. Twee gediplomeerde medewerksters zullen daarbij helpen. Verder blijven bestaande diensten als de verkoop van tabak, kantoorartikelen en tijdschriften doorgaan. Ook het TNT-afhaalpunt blijft en is voortaan ook op zondag open, met uitzondering van RDW-papieren.

MODERNE TIJD

Het 'Pick up Point', dat dinsdag tegenover de uitgang van de supermarkt opent, noemt Van Loon 'toevoegen van dingen die gelden'. ,,Je moet bij de moderne tijd blijven. Alles gaat steeds meer via internet. We zijn de 24e Jumbo die een afhaalpunt opent." Bij het 'Pick up Point' kunnen klanten boodschappen afhalen die via de website van de supermarkt besteld hebben.

OP DE FOTO: De oude situatie met de servicebalie. Morgen opent daar de slijterij en vernieuwde bloemist. (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding