Jaap van Loon in het midden die voor de bal gaat, rechts Robert Smits, Links Teun van Loon
Jaap van Loon in het midden die voor de bal gaat, rechts Robert Smits, Links Teun van Loon Foto: Peter de Koning

boxtelse ploeg leidde na 25 minuten met 52-30

Basketbalduel JRC-Almonte gestaakt

De basketballers van JRC namen het zondag op tegen Almonte uit Eindhoven. De Boxtelse ploeg ging ruim aan de leiding, maar na 25 minuten werd het duel gestaakt vanwege een ernstige blessure bij een speler van de tegenstander.

Door omstandigheden binnen de club was Almonte genoodzaakt de ploeg te verjongen. Vooralsnog is het team in de lagere regionen van de ranglijst terug te vinden, waardoor de tegenstander voor JRC niet al te veel problemen zou mogen opleveren. ,,De ervaring van het huidige seizoen leert ons echter dat we elke wedstrijd gewoon scherp moeten zijn. Een misstap is zo gemaakt, maar die kunnen we ons niet veroorloven, omdat de concurrentie van Tantalus en Den Dungk groot is" aldus JRC -oach Joris Schellekens.

JRC opende scherp en dominant. Dankzij scores van Teun van Loon, die totaal elf punten maakte in het eerste kwart, kwam de ploeg in de eerste zeven minuten eenvoudig op voorsprong: 21-7. Naarmate er meer wissels in het veld kwamen, verdween echter de scherpte en liet de ploeg uit Boxtel de Eindhovenaren terug in de wedstrijd komen. Een goede run van Almonte (3-10) zorgde voor een tusstand van 24-17.

KNEUZINGEN

Een mager tweede kwart (14-9) volgde, maar via Coen van der Meijden en Van Loon liep JRC iets uit voor rust: 38-26. De basketballers pakten de controle weer wat terug. Ook verdedigend leek er weer meer lijn in te zitten bij JRC dat via een 14-4 run meer afstand nam: 52-30.

Na 25 minuten ontstond een vervelende situatie. Job Stikkelbroeck van Almonte ging een aanvallende rebound in en raakte uit balans. Hij landt van ongeveer anderhalve meter hoogte erg ongelukkig op zijn rug. De wedstrijd werd onmiddellijk stilgelegd. De precieze ernst van de situatie was moeilijk vast te stellen, maar er werd direct een ambulance gebeld. Later bleek dat hij met name flinke kneuzingen had overgehouden aan de val.

De scheidsrechters en JRC besloten de keuze of Almonte verder wilde spelen aan de ploeg te laten. De tegenstander besloot het duel niet te willen hervatten. ,,Een besluit waar wij alleen maar respect voor mogen hebben" aldus coach Schellekens. De basketbalbond besluit of het duel wordt afgemaakt of niet.

FOTO LINKS: Jaap van Loon van JRC probeert de bal te onderscheppen, terwijl ploeggenoten Robert Smits (rechts) en Teun van Loon (links) toekijken. (Foto: Peter de Koning).


Paarden

De Dommelruiters

Leden van paardensportvereniging De Dommelruiters uit Liempde waren afgelopen weekeinde actief tijdens selectiewedstrijden. Monique van de Sande legde bij de paarden in Velddriel met Amadin S. in de klasse Z2 en met Edena in de klasse L1 twee keer beslag op de zevende plaats. De resultaten van de ponyruiters in Maren-Kessel staan hieronder vermeld.

AL/2: 2. Luuk v.d. Sande/Paddington; 5. Koen v.d. Sande/Maurik's Jimmy Choo. D/L2: 1. Fleur v.d. Sande/Navaran's Sinclair met 207 punten; 4. Daan v.d. Sande/Reekamp's Silvano 198; D/M1: 4. Daan v.d. Sande/Siepke's Golden Boy 193; D/Z1: 1. Lisa Bekkers/Jonkers' Pieter 230; 2. Lieke Bekkers/Nearco 227; D/Z2: Lisa Bekkers/Nocturn v.d. Beekerheide 278; Lieke Bekkers/Anjershof Harmony 276.