Tini van den Biggelaar overhandigt de cheque aan Johan Vorstenbosch van Irene. Links redacteur Henk van Weert van Brabants Centrum. (Foto: Peter de Koning).
Tini van den Biggelaar overhandigt de cheque aan Johan Vorstenbosch van Irene. Links redacteur Henk van Weert van Brabants Centrum. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'Derde helft bij Irene mondde altijd uit in een leuk feestje!'

Maandagavond is de laatste van zestien geldprijzen uitgereikt die werden gewonnen tijdens de WK-voetbalpool die Brabants Centrum, het lokale dagblad op donderdag, afgelopen zomer hield ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan. Tini van den Biggelaar schonk 250 euro, de helft van zijn gewonnen geldbedrag, aan voetbalclub Irene.

Dat Boxtelaar Van den Biggelaar (66) juist voor de Gemondse voetbalclub koos als bestemming voor zijn geldprijs, lijkt op het eerste gezicht opmerkelijk. ,,Toch is het dat niet. Ik heb hier anderhalf jaar in het doel gestaan bij het eerste elftal. Ik was 19 jaar en stapte over van ODC dankzij een collega bij het waterschap waar ik werkte. Irene had destijd net sportpark De Laat in gebruikgenomen en was een jaar eerder kampioen in de vierde klasse geworden. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd hier, met name aan de derde helft. Die mondde vaak uit in een feestje!"

Na zijn militaire diensttijd keerde Van den Biggelaar terug onder de lat bij de tricolores in zijn woonplaats, maar zijn sympathie voor Irene bleef. ,,Vaak doe ik mee aan ontspanningsactiviteiten zoals een fietstocht en zo nu en dan sta ik ook nog wel eens langs de lijn." De Boxtelaar eindigde als nummer elf in de WK-pool en won 500 euro. De helft van zijn geldprijs schonk hij maandagavond in de vorm van een cheque aan voorzitter Johan Vorstenbosch van Irene. ,,Er werd al geopperd dat ik de prijs maar aan ons familieorkest moest schenken, maar hier bij Irene kunnen ze het geld beter gebruiken", grinnikte Van den Biggelaar.

POSITIEF COACHEN

,,Acht jaar geleden ging het niet zo best met onze club, maar sindsdien bouwen met kleine stapjes aan herstel", vertelde voorzitter Vorstenbosch deze week. Het eerste elftal speelt weliswaar in de laagste afdeling, maar doet het goed dit seizoen. ,,Maar bij de rest van de vereniging is eveneens veel enthousiasme te bespeuren. Ik denk dat het een rechtstreeks gevolg is van het NOC*NSF -project Positief Coachen waaraan we vorig jaar meededen. Het speelplezier is flink toegenomen: ook bij trainers en ouders", aldus Vorstenbosch. Tijdens de winterstop geven vrijwillgers van Irene de kantine in sportpark De Laat een opknapbeurt, maar daar wordt de geldprijs van Brabants Centrum niet voor aangewend. ,,We besteden die euro's liever aan onze jeugdafdeling."


VOETBALTEAM UIT GEMONDE TE STERK VOOR MENOS

Irene doet goede zaken

Het vlaggenschip van voetbalvereniging Irene uit Gemonde heeft zondag drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. De nummer twee in de zesde klasse Zuid versloeg in het eigen sportpark middenmotor Menos uit Landhorst met 3-1.

Voor Irene was het een prima weekeinde. De nummers 1 en 3 op de ranglijst, Siol en De Willy's,verspeelden kostbare punten. Door zelf te winnen verkleinde de Gemondse ploeg de achterstand op de koploper tot slechts één punt.

De spelers van trainer Alex Raaijmakers traden aan met veteraan-doelman Jan Hellings tussen de palen. De overwinning was verdiend, al kon Irene in de eerste helft niet overtuigen. Nick Vliegenthart zorgde weliswaar voor de openingstreffer, maar een benutte penalty én een afgekeurde treffer van Menos zorgden voor onrust bij de gastheren.

In de tweede helft toonde Irene aan dat het over veel aanvallende kwaliteiten bezit. Dankzij een fraaie kopgoal van Robert van der Heijden na een perfecte voorzet van Jeroen Boks kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1. Jelle Hoeksta maakte na vele gemiste kansen aan alle onzekerheid een einde door de marge te vergroten tot twee doelpunten: 3-1.

Na afloop werd de conclusie getrokken dat Irene nauwelijks mogelijkheden weggaf, maar verzuimde het grote overwicht in nog meer doelpunten uit te drukken.

SENIOREN

Uitslagen zondag 23 november

Irene 1 - Menos 1        3-1

Irene 2 - Avesteijn 5        0-4

Heeswijk 8 - Irene 4        4-5

Avanti '31 - Irene VE 1        4-2

Programma zondag 30 november

De Willy's 1 - Irene 1        14.30

Schijndel - Irene 2        10.00

Schijndel - Irene 3        12.00

Irene 4 - Avesteyn        10.00

Irene VE1 - Schijndel        10.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 22 november

A1: Irene - Boskant         4-2

B1: Irene B1 - Rhode        5-2

C1: Blauw Geel '38 - Irene        1-0

C2: Irene - Avanti '31        2-2

D1: Irene - Rood Wit '62        11-0

D2: Avanti '31 - Irene        5-2

MD3: FC De Rakt - Irene        8-0

E1: Irene - Rhode        1-3

E2: Rhode - Irene        11-1

F1: Irene - Rhode        0-4

F2: Schijndel - Irene        7-1

Programma zaterdag 29 november

A1: Rhode - Irene        14.30

B1: Avanti '31 - Irene        14.30

C1: Irene - ELI        13.00

C2: Rhode - Irene        11.30

D1: Gemert - Irene        13.15

D2: HRC '14 - Irene        11.30

MD3: Irene - Nulandia        11.30

E1: DVG - Irene        10.30

E2: Irene - Mariahout        09.30

F1: Schijndel - Irene        09.00

F2: Irene - SCMH        10.30

FOTO LINKS: De verdediging van Irene was zondag even helemaal de weg kwijt. De ploeg bracht het er toch zonder kleerscheuren van af. (Foto: Albert Stolwijk).