De reserves van Octopus Uden maakten geen schijn van kans tegen het ervaren rugbyteam van Ducks/Oysters. (Foto: Albert Stolwijk).
De reserves van Octopus Uden maakten geen schijn van kans tegen het ervaren rugbyteam van Ducks/Oysters. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Monsterscore rugbyers Ducks in Wielakker

Het duel tussen de koploper en rode-lantaarndrager in de vierde klasse zuid mondde zondag in het Boxtelse sportpark Den Wielakker uit in een monsterscore voor het combinatieteam van de rugbyclubs Ducks en Oysters Oisterwijk. De reserves van Octopus Uden werden met 125-5 van het veld geveegd.

Al snel werd duidelijk dat het geen echte wedstrijd zou worden; Ducks/Oysters was veel te sterk. Op alle fronten werd het team uit Uden afgetroefd. Niet vreemd omdat Octopus een team in opbouw is en Ducks/Oysters beschikt over ervaren spelers die allen op hoger niveau hebben gespeeld, sommigen zelfs in de nationale ereklasse.

In de rust keek Octopus al tegen een forse achterstand aan. De thuisploeg zette nog zeven nieuwe spelers in en ging vrolijk door met scoren. Voor Ducks scoorden de volgende spelers: Max van der Vleuten 3 tries, Celes van Zuijlen 2 tries, Perry van der Steen 1 try, Michiel Driessen 2 tries en Pim van Esch 5 conversies.

Ducks/Oysters gaat na negen duels met 44 punten aan de leiding in het klassement. Het Bossche The Dukes volgt met 32 punten.

Uitslagen zaterdag 22 november

Cubs: Pickwick Players - Ducks/O.        19-22

Jun.: Eemland/P. - Ducks/O.        99-12

Uitslagen zondag 23 november

Colts: Ducks/R/D 2 - Oysters/R.        5–39

Sen.: Ducks/O. - Octopus        125-5

Programma zaterdag 29 november

TBM: toernooi Capelle a/d IJssel        10.30

Cubs: Ducks/O. – 't Gooi Naarden        11.00

Jun.: Ducks/O. - RCC Roosendaal        12.00

Programma zondag 30 november

Colts: Rotterdam - Ducks/R/D 1

Breda/Tilburg - Ducks/R/D 2        11.00

Sen.: Ducks/O. - Bokkenrijders (O'wijk)        16.00