Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Groene 'parel' Hezelaar in Liempde flink opgepoetst

Buurtschap Hezelaar bij Liempde is vergroend en verfraaid. Vrijdagmiddag werd het project officieel afgerond en stond de teller op 68 bomen, 1.277 meter beukenhaag, 2.800 stuks bosplantsoen, 20 hoogstamfruitbomen, 25 veldpoorten met perceelnaam en een aantal banken, insectenhotels en picknicktafels. ,,Een prachtig burgerinitiatief", sprak wethouder Peter van de Wiel.

De werkzaamheden startten een klein jaar geleden. Buurtvereniging Hezelaar nam toen het initiatief en kreeg direct alle medewerking van de bewoners van Hezelaar en aanliggende straten. Brabants Landschap maakte inrichtingsplannen en trad op als adviseur, hoveniersbedrijf Eco-groenvoorzieningen uit Liempde zorgde voor de beplanting en maakte de veldpoorten, banken, picknicksets en insectenhotels. Het project werd mede mogelijk door een provinciale subsidie en cofinanciering van de gemeente Boxtel. De feestelijke voltooiing vond vrijdagmiddag plaats op het erf van de familie Van Oijen aan de Hezelaarse Akkers 1. Met het weidse buitengebied als decor plaatste de wethouder de laatste picknicktafel.

,,Ik ben trots op dit initiatief en blij met dit mooie resultaat op 25 erven", sprak Van de Wiel. ,,Buurtschap Hezelaar was al een parel in Liempde en die is nu extra opgepoetst." Volgens de wethouder gebeuren in buurtschappen allerlei mooie dingen en nemen mensen steeds meer eigen verantwoordelijkheid. ,,Zoals de bewoners van Boxtel-Oost die aan de Dommel wonen en daar zwerfvuil opruimen. Of de initiatiefnemers van het project Dommelbimd die negen hectare natuur willen beschermen. Dit initiatief in Hezelaar is ook zo'n mooi voorbeeld."

OP DE FOTO: Wethouder Peter van de Wiel plaatst een picknicktafel aan de Hezelaarse Akkers. Dit was vrijdagmiddag de officiƫle afsluiting van het groenproject. (Foto: Peter de Koning).