documentaire Unearthed naar IDFA

Bekroonde Zuid-Afrikaanse schaliegasfilm te zien in Boxtel

De Zuid-Afrikaanse documentairemaakster Jolynn Minnaar komt volgende week naaar Nederland. Minnaar maakte een film over schaliegas welke wordt vertoond op het befaamde documentairefestival IDFA in Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse brengt ook een bezoek aan Boxtel en zal hier haar film Unearthed laten zien.

Tjidens een bezoek van Milieudefensie en afgevaardigden van actiegroepen tegen schaliegasboringen aan Zuid-Afrika, kwam de delegatie in contact met Minnaar. Ook de Boxtelse Mirjam Bemelmans en Irma Gommers waren daarbij aanwezig. Minnaar is afkomstig uit het Karoo-gebied waar Shell naar schaliegas wil gaan boren. Ze besloot een film te maken over schaliegas en belicht daarin onder meer de voor- en nadelen.

Op uitnodiging van Milieudefensie en Schaliegasvrij Nederland komt de documentairemaakster naar Nederland waar ze haar film zal laten zien op diverse plekken, waaronder festival IDFA. Op zaterdag 29 november is Unearthed te zien in Podium Boxtel. Vanaf 19.00 uur is de inloop, de film begint om 19.30 uur. Aansluitend kunnen bezoekers vragen stellen aan Minnaar en wordt er gesproken over de schaliegasmaterie. Actiegroep Schaliegas Vrij Boxtel hoopt dat ook jongeren de avond zullen bezoeken en stelt dat de 24-jarige Minnaar deze doelgroep zeker zal aanspreken.

De avond is gratis toegankelijk, aanmelden kan via e-mailadres irmagommers5@gmail.com.


Herdruk Vroomkoning

De grote belangstelling voor de dichtbundel 'Zag je onderweg het koren staan?' van Victor Vroomkoning, met illustraties van Ton Verstraten, heeft geleid tot een herdruk. Een inkijkexemplaar ligt in bibliotheek De Meierij aan de Burgakker en bij de tentoonstelling met werken van Verstraten in het gemeentehuis, te zien op 1 december van 15.00 tot 17.00 uur en 3 december van 18.00 tot 19.30 uur. Reserveren kan ook via Kunststichting Boxtel, telefoon 06-22 65 49 36 of e-mail: vroomkoning@planet.nl. De prijs bedraagt 24,95 euro.

Centrum Altro

Centrum Altro verzorgt woensdag 26 november van 20.00 tot 22.00 uur de workshop 'Hoe overleef ik mijn relatie?' Aan bod komt onder meer hoe mensen een partner kiezen en welk typen van relaties er zijn. Ook wie beroepshalve met relatieproblematiek te maken heeft, is welkom. De workshop is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Engelse acteur John Cleese en zijn psychotherapeut Robin Skynner. Centrum Altro is gevestigd aan de Baandervrouwenlaan 259 in Boxtel. Deelname kost acht euro per persoon; aanmelden via www.centrumaltro.nl.