Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Thijmen en Quint?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Dit keer Thijmen Schoenmakers (13) en Quint van den Heuvel (14). Twee talentvolle hockeykeepers van MEP jongens C1 en B1. Dinsdagavond kregen ze een gastles van topper Jaap Stockmann, de keeper van het Nederlands elftal.

Wat hebben jullie vanavond geleerd? Quint: ,,Ik moet minder onnodig bewegen als keeper. Jaap Stockmann heeft me dat duidelijk gemaakt en het werkt goed." Thijmen: ,,Opendraaien met de stick kan bij mij nog beter. Als ik de stick iets anders gebruik, springt de bal bij een redding de goeie kant op."

Wat zijn jullie sterke punten? Thijmen: ,,Midden-hoog en rechts-hoog. Daar stop ik veel ballen. Mijn linkerkant is wat minder. Volgens Jaap moet ik daar harder afzetten om mezelf te kunnen verbeteren." Quint: ,,Vooral de laatste oefening ging heel goed. Jaap gooide in hoog tempo ballen naar ons toe en daarvan hebben we de meeste gestopt. Ik geloof tien van de twaalf voor ons allebei."

Wat ga je in de komende wedstrijd anders doen? Quint: ,,Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen BHV Push. Die ploeg staat op de ranglijst net onder ons. Ik ga rustiger in het doel staan en ben ik me meer bewust van wat ik doe. Dat is toch wel het belangrijkste dat ik vanavond heb geleerd." Thijmen: ,,Wij spelen zaterdag thuis tegen HC Scoop. Die staan tweede, wij derde. Bij een strafcorner ga ik anders duiken. Eerst op m'n knieën en dan naar de hoek, dan ben ik er sneller bij."

Dromen van Oranje? Quint: ,,Het wordt voor mij moeilijk om dat niveau ooit te bereiken. Maar och, dromen mag, hè." Thijmen: ,,Nederland is het beste hockeyland, dus de concurrentie is enorm. Eerst maar eens proberen om in Heren 1 van MEP te komen."

FOTO RECHTS: De twee talentvolle hockeykeepers van MEP Quint van den Heuvel (links) en Thijmen Schoenmakers (rechts) kregen dinsdagavond privéles van Oranje-keeper Jaap Stockmann (midden). (Foto: Peter de Koning).