Afbeelding
Foto: Marije Blacquière

'ONE TRICK PONY' KLINKT IN SINTLUCAS

Harry Hendriks betovert
met muziek Paul Simon

MARGO BARTELDS

In een uitverkocht Podium Boxtel vertolkte zanger en gitarist Harry Hendriks zaterdagavond op meesterlijke wijze alle nummers van het album One Trick Pony van Paul Simon. Begeleid door drummer Arthur Lijten, toetsenist Mike Roelofs en basgitarist Guus Bakker werd het een swingende thuiswedstrijd voor de Boxtelse muzikant. Hendriks voelde zich thuis tussen familie, vrienden, bekenden én vele fans van Paul Simon. ,,Het is overal feest waar we dit mogen spelen, maar in het eigen 'durp' is het wel heel speciaal", verklaarde Hendriks zaterdag bij het begin van zijn optreden.

Vanaf het begin was er een geweldige sfeer en deden de bezoekers enthousiast mee. De bekende nummers van Paul Simon werden luidkeels meegezongen. Hendriks ervoer het optreden in de theaterzaal van SintLucas 'als één groot feest'. Met de drummer en de toetsenist begeleidt Hendriks Gerard van Maasakkers. De bassist heeft hij tijdens een ander project ontmoet. ,,Heerlijk is het hier te mogen staan met zulke goede muzikanten achter me", gaf de muzikale Boxtelaar tijdens zijn optreden aan.

Kaartverkoop
Waggelrevue
gaat van start

In aanloop naar het carnavalsfeest dat medio februari ook in Eendengat losbarst, wordt vrijdag 30 en zaterdag 31 januari de Waggelrevue gehouden in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. De kaartverkoop start maandag 24 november.

Nadat voormalig tonprater Kees van de Loo enkele jaren de presentatie van de twee Boxtelse koldershows voor zijn rekening nam, hebben organisatoren nu met Paul van de Sande een veelbelovende opvolger gestrikt. De raskomiek, onder meer bekend van de hilarische Lennishill Sing- Swing- and Showband uit vroeger jaren maar ook van Teejatergroep Orion, kruipt in de huid van Hannes d'n Durpsgek, zo meldt Toon van Krieken namens de commissie die de zittingsavonden in opdracht van de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) organiseert. Van Krieken zelf komt als buutreedner Handige Harrie in de spotlights, terwijl als Dirk Kouwenberg uit Rosmalen in de huid van De Student kruipt. Ad Hoevenaars neemt de Boxtelse politiek op de korrel. Muziek is er van The Ducktownband, Wij zijn Wim Kuipers, De Vijf Zaligheden en De Dorini's.

Toegangskaarten kosten elf euro en zijn vanaf maandag 24 november te bestellen via www.waggelrevue.nl. SOC-ophouders, zeg maar de donateurs van de SOC en het jeugdcarnaval, krijgen voor de voorstelling van vrijdag desgewenst een tweede kaartje gratis.


De solo improvisaties van de muzikanten brachten een geweldige, jazzachtige sfeer die op meeslepende wijze spontaan tijdens de nummers werden ingepast. ,,Dat is het voordeel van spelen met echte professionele muzikanten", verklaarde Hendriks. ,,Dit is niet stuk gerepeteerd, maar ontstaat spontaan en ook bij elk optreden op steeds andere momenten. Eén klein teken en er volgt een heerlijke improvisatie, die het geheel alleen nog maar mooier maakt."

EROP LOS SPELEN

Hendriks had met deze muzikanten in april voor het laatst dit programma gespeeld. ,,We hebben zaterdagmiddag bij mij thuis 'een Italiaantje' gespeeld; dat staat bij ons voor even wat nummers aanraken en wat lijnen uitzetten, en dan samen het podium op en er heerlijk op los spelen. Geweldig", aldus de Boxtelse muzikant.

Hendriks opende met een schitterend eigen arrangement van het bekende nummer 'Diamonds on the soles of her shoes', van Paul Simon's album Graceland, dat hij solo ten gehore bracht. Ook het nummer 'Yonah' werd door Hendriks in een mooi en gevoelig arrangement vertolkt.

Na het formele programma, waarvan eerder een live-cd werd opgenomen, volgden nog een paar bekende nummers van Paul Simon waarbij het publiek meezong en -klapte. Bij 'You can call me Al' deinde de hele zaal mee. Hendriks ziet het live spelen van het album 'One Trick Pony' als een project dat hij langzaam afsluit.

VOORPROEFJE

Er zijn nog meerdere albums die de Boxtelse muzikant graag met een band wil vertolken. Het publiek kreeg daarvan zaterdag al een voorproefje. Als toegift werd van Harry Conninck jr. het nummer 'Trouble' vertolkt. Uit de zaal kwamen echter ook andere suggesties.

,,Ik heb nog heel veel ideeën, misschien kom ik volgende keer wel met een heel andere band, waarin dan bijvoorbeeld blazers meedoen. Dat is afhankelijk van wat we gaan spelen", aldus Hendriks. Hij hoopt de kans te krijgen om vaker op te treden op festivals en dergelijke. ,,Misschien kan ik nog eens een concert vullen met eigen werk", mijmerde de enthousiaste en veelzijdige zanger en gitarist van Boxtelse bodem.

Na afloop kregen Hendriks en zijn gastmuzikanten een staande ovatie. Enthousiast en lovend werd na afloop onder het genot van een drankje op het optreden teruggekeken door de bezoekers. ,,Een heerlijk swingend, ontspannen avondje uit", verklaarde een van de bezoekers. ,,Als hij volgend jaar weer komt, komen we zeker weer; écht klasse", beaamde diens echtgenote.

OP DE FOTO'S: Zanger en gitarist Harry Hendriks speelde zaterdag in Podium Boxtel een thuiswedstrijd voor een uitverkocht huis. Met zijn band vertolkte hij nummers van One Trick Pony, het legendarische en niet onomstreden album van Paul Simon, dat verscheen in 1980 toen ook de gelijknamige film met Simon in de hoofdrol in de bioscopen werd uitgebracht. (Foto's: Marije Blacquière).

Afbeelding