TEAM WINT VAN EINDHOVENSE STUDENTEN

Rugbyers Ducks koersen af op kampioenschap

De rugbyers van het Boxtels-Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters hebben zondag een goede slag geslagen op weg naar het kampioenschap. In Eindhoven werd bij naaste concurrent The Elephants met 0-14 gewonnen. Toch werd het een zwaar bevochte zege…

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en daardoor ging de strijd gelijk op. Ducks haalde haar voordeel doordat er meer snelheid in de lijn was en dat bij momenten de opvolging beter was verzorgd. De snelheid werd mede verzorgd door Bent Frencken en Michiel Driessen, waar Ad Schalkx en Max van der Vleuten de support verzorgden. Dit leverde in de eerste helft een try en een benutte conversie op met een ruststand van 0-7 in het voordeel van de bezoekers.

De studenten uit Eindhoven zetten in de tweede helft een tandje bij. Ducks kwam regelmatig onder zware druk te staan. De scrum met sterkhouders René Vorstenbosch en Wout van de Sande bleef overeind en voorkwam diverse malen een laatste stevige tackel een try voor Elephants. Toen via een lijnaanval de winger 0-12 scoorde en de benutte conversie 0-14 op het scorebord bracht, leek de wedstrijd beslist. Desondanks zette de thuisploeg met haar sterke voorwaartsen aan voor een slotoffensief. Ducks gaf echter geen krimp en hield de verdediging gesloten door een goede inzet en teamwerk.

GEEN BONUS

Waar Elephants een paar zwakke plekken had, was Ducks over het hele team in goede vorm en verdiende daardoor de overwinning. Al werd nu voor de eerste keer niet het bonuspunt binnengehaald als beloning voor vier tries.

Zondag 23 november wordt de laatste wedstrijd van de eerste ronde gespeeld. In het Boxtelse sportpark Den Wielakker is om 13.00 uur de kick-off tegen Octopus Uden. De verwachting is dat in het duel met de rode lantaarndrager de punten wederom in Boxtel blijven. Vooraf speelt de oudste rugbyjeugd (Colts) om 11.30 uur de competitiewedstrijd tegen Oysters.

Uitslagen zondag 16 november

Colts: Ducks/D/R 1 - Hilversum        29-26

Oemoemenoe - Ducks/D/R 2        102-14

Sen.: Elephants - Ducks/O.        0-14

Programma zaterdag 22 november

TBM: trainen Oisterwijk        10.30

Cubs: Pickwick P. – Ducks/Oysters

Jun.: Eemland/P. - Ducks/O./R.

Zondag 23 november

Colts: Ducks/D/R 2 - Oysters        (Boxtel) 11.30

Eemland - Ducks/D/R 1        13.00

Sen.: Ducks/Oysters - Octopus        (Boxtel) 13.00

Boxtel

Vermiste huisdieren

Stichting Amivedi in 's-Hertogenbosch meldt dat sinds zondag 9 november een kater vermist is aan de Vorsenpoel. De anderhalf jaar oude kater is gecastreerd en is cypersbruin van kleur. Het dier heet Luna en draagt een chip. Meldingen van vermiste of gevonden dieren zijn welkom via (088) 006 46 83 of www.amivedi.nl.

Smartlappenavond

Het Dükerskoor houdt maandag 24 november de maandelijkse meezingavond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Bezoekers kunnen samen met het koor en de muzikanten smartlappen en zeemansliederen zingen. De avond start om 20.30 uur, tekstbundels zijn aanwezig. De zaal is open vanaf 19.30 uur.