SUCCESVOL VOORPROEFJE IN WAALRE

Drukke week Gildenbonds
voor prom Bonds Goes Pop

Het promconcert Bonds Goes Pop belooft zaterdagavond een mooi muzikaal feestje te worden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Die conclusie mag worden getrokken na een geslaagd voorproefje dat de Gildenbondsharmonie zondag gaf in Waalre.

Onder leiding van dirigent Paul van Gils verzorgde het Boxtelse blaasorkest in zalencentrum 't Hazzo een frisse uitvoering van de speelse ouverture Die Schöne Galathea van Franz von Suppé. Vervolgens werden ritmische valkuilen van Awayday met veel verve omzeild.

Voordat wervelend werd afgesloten met Lezghinka van Aram Khatchaturian kon het publiek eerst nog genieten van euphoniumsolist Rodin Rosendahl die, fraai begeleid door de Gildenbondsharmonie, liet horen zowel met de lyriek als met de technische hobbels in de Valse Brillante van Herbert Clarke raad te weten.

EXTRA REPETITIES

De Gildenbondsharmonie liet zich in Waalre van haar beste kant horen als gast van de Eindhovense harmonie Phileutonia. Het optreden werd door het publiek met luid applaus beloond en belooft het nodige voor komende zaterdag als hetzelfde programma de inleiding vormt voor een Top 2000-feestje na de pauze. Met zangsolisten Muriel van Eersel, Lenneke van Uden en Wouter van Aert én ondersteuining van een popcombo zullen dan in hoog tempo bekende popklassiekers voorbijkomen die bekend zijn van onder anderen Michael Bubblé, The Who, Jeroen van der Boom en Marco Borsato.

De formule van populair klassiek met bekende popsongs werd in 2011 ook al eens met succes door de Gildenbonds gecombineerd en uiteraard wordt er alles aan gedaan om nu, in een kleinere opzet, het publiek even enthousiast te krijgen.

Deze week wordt er extra gerepeteerd en zaterdagmiddag vindt nog een uitgebreide generale repetitie met soundcheck plaats. De Tijberzaal wordt sfeervol aangekleed zodat niets aan het toeval overgelaten wordt.

WINNAARS KAARTJES

Abonnees van Brabants Centrum konden vorige week meedingen naar driemaal twee gratis kaartjes. Deze zijn gewonnen door Ans van Grinsven, Justine Janssen en Betsie van Wijck; zij krijgen hun kaartjes thuisbezorgd door de harmonie.

Toegangsbewijzen voor Bonds Goes Pop 2 kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij bloemsierkunst Marimba, cadeaushop Chiccadeau en leden van de harmonie. Reserveren kan ook via info@gildenbonds.nl. Aan de zaal kosten kaarten 15 euro. De entreebiljetten dienen tevens als consumptiebon tijdens de afterparty met muziek van de Big Band Boxtel onder leiding van Mari van Gils.