Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Drie geldprijzen voor Boxtelse goede doelen

De organisatie van de Bokselse Kwis voegde bij het opdrachtenboek een enquête toe. Daaruit bleek dat 497 quizzers zaterdagavond actief waren. Zij gebruikten 333 laptops en/of telefoons met internet en pleegden 536 telefoontjes. 280 mensen werden als hulplijn ingeschakeld tijdens de Kwis. Vrijdag 12 december vindt vanaf 20.00 uur de prijsuitreiking plaats in activiteitenboerderij 't Dommeltje.

Tijdens de inschrijving kon ieder team een Boxtels doel opgeven waarvoor gespeeld werd. De top drie ontvangt een geldprijs die naar dit goede doel naar keuze gaat. Voor de winnaar is 500 euro beschikbaar, de nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 300 en 200 euro.

,,De meeste teams vonden de Kwis precies goed, al gaven negen ploegen aan dat

ze het te moeilijk vonden", laten Saskia Maltha en Patricia van Amelsvoort weten. ,,In het algemeen vond men de categorie 'vruuger' het meest lastig. De categorie 'Sport en spel' was het meest makkelijk."

Partners die meewerkten aan de Kwis zijn Brede Scholen Boxtel, gemeente Boxtel, Brabants Centrum, restaurant En Garde!, café D'n Hendrik, Beleef Boxtel, activiteitenboerderij 't Dommeltje, Magic FX, Printservice Cello Vught en de winkeliers die deelnamen aan het letterspel.

Op de Facebookpagina volgen in de loop van de week de eerste antwoorden. Van Amelsvoort en Maltha: ,,We kunnen wel alvast verklappen dat 'Het College', 'Smam en de vrienden van de dorpsgraaf' en 'Het Goede Doel' de meeste goede antwoorden hadden bij de quiz in de raadzaal.