Veel Liempdenaren trotseerden zaterdagochtend de motregen en gingen glibberige trapjes op om feestverlichting aan de gevel te hangen. (Foto: Albert Stolwijk).
Veel Liempdenaren trotseerden zaterdagochtend de motregen en gingen glibberige trapjes op om feestverlichting aan de gevel te hangen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Heidegebieden Kampina worden mooier en vitaler

Natuurmonumenten gaat tot en met december 2014 aan de slag op de Duivelsberg in de Oisterwijkse bossen en Dal van de Rosep in de Kampina. Tijdens de werkzaamheden worden diverse heidegebieden met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen dieren van verschillende populaties elkaar bereiken en voortplanten.

Op steeds meer plekken in de Kampina en Oisterwijkse Bossen krijgt het bos de overhand en verdringen graspollen de heide, hierdoor wordt het leefgebied van heidesoorten bedreigd. Door de natte en droge heide te herstellen en uit te breiden wil Natuurmonumenten deze achteruitgagng te lijf gaan.

ZWARE MACHINES

Tijdens de werkzaamheden zijn soms zware machines en gekapte bomen in het bos te zien, ook kunnen paden tijdelijk afgesloten zijn. Het gaat daarbij onder meer om de rode Belversvenroute in de Kampina en de rode Lammervenroute in de Oisterwijkse Bossen. Natuurmonumenten verwacht eind december klaar te zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl


vrijwilligers hangen kerstversiering op

Liemtse lèmpkes hangen!

Verdeeld over meerdere groepjes gingen zaterdagochtend tal van vrijwilligers op pad om zo'n drie kilometer feestverlichting op te hangen in het centrum van Liempde. Het dorp baadt tot en met de jaarwisseling in het licht en zorgt voor feërieke decembersfeer.

Saamhorigheid kweken en je eigen dorp promoten. Het zijn twee doelstellingen die mede ten grondslag liggen aan de actie Liemt in 't Licht die dit jaar zijn zesde editie beleeft. Het is een van de intitiatieven die voortkomt uit de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde.