'triple e heeft het financieel lastig'

Nog geen oplossing voor huurschuld Kleine Aarde

MARIËLLE WIJFFELAARS

Hoewel de Boxtelse gemeenteraad al meerdere malen vroeg om duidelijkheid over De Kleine Aarde, heeft ook het gesprek tussen wethouder Peter van de Wiel en directeur Tom Bade van Triple E nog geen helderheid gegeven. Vrijdag schoven de twee partijen aan tafel om te praten over de forse huurachterstand. Triple E heeft nog altijd niet kunnen voldoen aan de financiële verplichtingen richting de gemeente Boxtel.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd vorige week uitgebreid gesproken over de ontwikkelingen rond De Kleine Aarde. Met name oppositiepartij Balans trok fel van leer en diende een motie in waarin de fractie het college van B. en W. opriep het volledige dossier openbaar te maken en geen nieuwe afspraken te maken met Triple E. Ook overige politieke partijen spraken bezorgdheid uit, maar stelden eerst het gesprek tussen wethouder Van de Wiel en directeur Bade af te wachten.

Die bespreking had vrijdag plaats, maar verschafte nog geen duidelijkheid. Uit een raadsinformatiebrief die het college van B. en W. dinsdag naar de politieke fracties in de Boxtelse gemeenteraad stuurde blijkt dat er een 'kritisch gesprek' heeft plaatsgevonden tussen Bade en Van de Wiel waarin onder meer werd gesproken over de te betalen huurachterstand. Volgens de Triple E-directeur gaat het de goede kant op met De Kleine Aarde en groeit het aantal deelnemers en activiteiten. Deze woorden sluiten aan bij wat bedrijfsleider Eric Mol eerder in Brabants Centrum vertelde.

CONCREET PLAN

Wel verklaarde Bade in het gesprek dat Triple E het momenteel financieel lastig heeft, waardoor het moeilijk is te voldoen aan de betalingsafspraken. ,,Hij werkt op dit moment aan een plan voor verdere doorontwikkeling van De Kleine Aarde, waarbij hij zoekt naar verdere vergroting van draagkracht en draagvlak. Maar daar is wél tijd voor nodig", zo staat in de brief aan de gemeenteraad te lezen.

Het college van B. en W. verwacht dat Bade nog deze week een nader geconcretiseerd plan indient en gaat ervan uit dat dit aansluit bij de wens van de gemeenteraad om De Kleine Aarde te handhaven en versterken. ,,Ook wij hebben tijd nodig om dit plan te bestuderen en beoordelen en denken na over de context en toekomstige scenario's. Direct daarna zullen we de gemeenteraad informeren", meldt B. en W.

Dat betekent dat het college rond 1 december de gemeenteraad meer informatie kan geven, in de vergadering is vorige week afgesproken dat het college de gemeenteraad op de hoogte blijft houden van alle ontwikkelingen. Wat er met Bade is afgesproken over de huurachterstand van 40.000 euro wordt uit de raadsinformatiebrief niet duidelijk.