Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PRINS DONALD IV REGEERT OPNIEUW OVER WAGGELAARS

Ducktownband wint Eendison

HENK VAN WEERT

Met een loflied op de lokale kroegen, in Boxtels carnavalsjargon sinds jaar en dag aangeduid als eendenkooien, heeft The Ducktownband zaterdag het Eendengatse Kwekdeuntjesfist gewonnen. In hofpaleis Denziz werd ook de prins geïnstalleerd: Frank van Heesch regeert voor het tweede jaar als Donald IV over de Waggelaars.

Met een muzikale uitnodiging om toch vooral lekker te gaan stappen tijdens carnaval in een van de plaatselijke etablissementen, zong Hans van Breugel (ook wel bekend als deejay M'n Bruur) het winnende lied van het kolderieke muziekconcours. Hij was door The Ducktownband, waarin ook prins Donald en zijn adjudant meespelen, ingevlogen.

'Inde Kooikes' luidde de tweeledig titel van het winnende kwekdeuntje, waarmee de blaaskapel de Eendison, de grote muziekprijs van Eendengat, mee naar huis nam. De Knokkers, in Eendengat vooral bekend als organisatoren van het jeugdcarnaval, eindigden niet alleen als tweede maar namen bovendien de kolderprijs mee. Deze formatie werd muzikaal begeleid door Indeklocht.

Carnavalsclub De Natneuzen, die de afgelopen twee jaren won, bracht ook een ijzersterk lied met instrumentale ondersteuning door De Aggemarvanhuisaf Band. Deze keer reikten de zangers Ruud van de Langenberg en Tim Schalkx echter niet verder dan de derde plaats. In totaal namen acht groepen deel aan het ludieke songfestival, waarvan de presentatie in handen was van Mathieu Hagemans.

De prijzen werden uitgereikt door prins Donald IV, die om elf over elf voor de tweede maal de kroonjuwelen van Eendengat ontving uit handen van president Jan de Koning van Stichting Openbaar Carnaval.

Met een nieuwe scepter en een dito ambtsketting, met schakels waarop de namen van alle oud-prinsen staan gegraveerd, gaat Frank van Heesch opnieuw voor in het Eendengatse feestgedruis, terzijde gestaan door adjudant Mari Huijberts. 'Indegat dreijt indsgezind dur!' luidt het gevleugelde motto waarmee zijne doorluchtige hoogheid zijn ambtstermijn verlengde.

FOTO GROOT: Met gastzanger Hans van Breugel (deejay M'n Bruur) vertolkt The Ducktownband het winnende nummer van het Kwekdeuntjesfist: 'Inde Kooikes'. (Foto's: Albert Stolwijk).

FOTO KLEIN: Prins Donald IV (Frank van Heesch) en adjudant Mari Huijberts gaan ook in 2015 voorop in het Eendengatse feestgedruis.

Afbeelding