Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Maria is weer terug in Selissenwal:
houten nis op paal vormt gedenkplek

Aan het Pastoor De Beerpad, tussen de vijver bij gemeenschapshuis De Walnoot en rivier de Dommel, is vorige week door pastoor Harry van den Tillaart een Mariabeeldje ingezegend. Het is geplaatst op initiatief van buurtbewoner Jeanne Sterks, zo meldde voorzitter Jan Pennings van wijkorgaan Platform Selissen zaterdag.

Het Mariabeeldje, dat oorspronkelijk uit Oudenbosch komt, staat in wijkparkje De Heerewaerde en herinnert onder meer aan de vroegere Maria Reginaparochie, de gelijknamige kerk én de Maria Koninginschool van de wijk die in de jaren vijftig en zestig in Boxtel-Noord verrees. Pastoor Van den Tillaart, nu zielenherder in Lennisheuvel, was de laatste pastoor van de Maria Reginakerk, die werd gesticht door zijn voorganger, wijlen Herman de Beer. Het is een stilteplek waar voorbijgangers even kunnen stilstaan bij hun dierbaren of een bijzonder moment.

MARIA-ERVARING

De inzegening werd niet alleen bijgewoond door een aantal buurtbewoners uit onder meer het nabijgelegen wooncomplex Rentmeeester, ook wijkwethouder Herman van Wanrooij was van de partij. Hoewel hij aangaf niet echt gelovig te zijn, maakte hij de aanwezigen wel deelgenoot van een eigen Maria-ervaring in familiekring. ,,En dat maakte indruk", aldus een van de aanwezigen. (Foto: Henk van Weert).