Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ONDERNEMERS BUNDELEN DE KRACHTEN

'Lifestyle Event' legt bezoekers in de watten

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Samenwerken is momenteel het sleutelwoord in het centrum van Boxtel. Met ons evenement geven we hieraan meteen invulling", grinnikt Michel den Ouden, mede-eigenaar van Den Ouden Kompleet Wonen. Samen met John van Hal van Brownies & Downies bedacht hij het Lifestyle Event, waarbij bezoekers door ondernemers in de watten worden gelegd. Morgen, vrijdag 14 november, tussen 17.00 en 21.00 uur, is iedereen welkom bij de woonwinkel aan de Markt 29 in Boxtel. De toegang is gratis.

Den Ouden wilde graag iets organiseren in het centrum van Boxtel. Een avond brainstormen leverde het plan voor een evenement op waarbij interieur, mode, beauty, food en ambacht samenkomen. ,,Dit zou je in een bedrijfshal kunnen organiseren, maar het leek ons een beter idee om daar onze winkel voor te gebruiken. We hebben toch genoeg ruimte", laat Den Ouden weten.

Waar in eerste instantie weinig animo was voor het evenement, meldden de laatste weken toch een groot aantal ondernemers zich aan. Zo kunnen mensen genieten van een bierproeverij van café Markzicht en bereiden werknemers van Brownies & Downies lekkere hapjes door middel van 'live cooking'. ,,Voor de rest van de ondernemingen wordt een tafel gereserveerd waar ze zich kunnen presenteren", aldus Den Ouden. Modezaak 3-Trend, kapsalon Giggles, Junior Kinderkleding, Reismatch, webshop voor mannensieraden Monkey King, Zession Verrijk je levensstijl, Maribeau Schoonheidssalon, Natasja Fashion en Latifa, die producten met aloë vera verkoopt, zijn aanwezig op het Lifestyle Event.

Den Ouden hoopt dat het evenement allerlei win-winsituaties gaat opleveren. ,,Mensen die bij Den Ouden winkelen, gaan meestal niet naar 3-Trend en andersom. Ik hoop dat daar verandering in komt door deze laagdrempelige kennismaking met bedrijven en dat mensen denken: 'hier kom ik nog eens terug'. Maar bovenal hopen we dat het een gezellige avond wordt en dat mensen tijdens de koopavond wat langer blijven hangen in het centrum. "


'Niet lullen, maar poetsen' bij Boxtels ondernemersontbijt

Fairtrade Groep Boxtel, MVO Loont en de gemeente organiseren donderdag 27 november een ontbijt voor ondernemers in grand café Rembrandt. Binnen het thema 'niet lullen, maar poetsen' wordt onder leiding van Bart Eigeman gesproken over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Het doel van het gezamenlijke ontbijt is dat ondernemers met elkaar kunnen kennismaken en meer leren over duurzame innovaties en MVO. De ontbijtsessie start om 07.30 uur, wethouder Peter van de Wiel heet de deelnemers omstreeks 08.00 uur welkom. Aansluitend vertellen Martien Roestenburg (Meubelmakerij Den Berg), Silvan Hexspoor (Binderij Hexspoor) en Mariska van den Berg (WSD Groep) over hoe zij MVO in de praktijk brengen. Daarna kunnen aanwezigen vragen stellen en wordt en gediscusieerd.

Aanmelden kan via de website www.mvoloont.com.

OP DE FOTO: Ook in 2013 werd een ondernemersontbijt gehouden in grand café Rembrandt. Deelnemers deden toen mee aan de Duurzame Doe Het Zelf Show. (Foto: Albert Stolwijk).


SIERADEN, KLEDING EN WOONACCESSOIRES

Het Sieradenkasteeltje opent vrijdag in Boxtel

,,Mensen verklaren me voor gek, maar het is mijn grote droom om tien winkels te hebben." Bianca van Vrede (37) lijkt goed op weg te zijn. Het Sieradenkasteeltje, een winkel waar ook kleding en woonaccessoires te koop zijn, was al gevestigd in Nuenen (twee winkels) en Mierlo. Morgen, vrijdag 14 november, opent Van Vrede haar vierde winkel, aan de Rechterstraat in Boxtel.

Van Vrede startte met sieradenparty's en dat groeide uit tot drie winkels: twee in Mierlo en één in Nuenen. ,,Daarnaast verkocht ik ook wat spullen bij De Inloopkast aan de Breukelsestraat, waardoor ik kennismaakte met het Boxtelse centrum. Vooral de gezellige sfeer viel me op, ondanks dat er het een en ander leegstaat. Ik wilde hier graag zelf een winkel beginnen", aldus Van Vrede. Ze staat afwisselend in Nuenen, Mierlo en binnenkort ook in Boxtel. ,,Dat maakt het werk erg afwisselend."

Onlangs kwam Van Vrede in contact met de eigenaresse van The Jewelbox, het winkeltje dat zich vorig jaar vestigde aan de Rechterstraat. ,,Ik vond het een heel mooi pand en heb eens tegen haar gezegd dat als ze ooit wilde stoppen, dat ze contact met mij mocht opnemen. Toevallig dacht ze er op dat moment aan om de winkel te verkopen, dus kwam alles bij elkaar."

RING MELANO

Aan het interieur verandert Van Vrede niets. ,,De winkel was al in mijn stijl ingericht. Wel komen er wat meer producten in het pand te staan. Ik verkoop sieraden, maar ook kleding, schoenen, portemonnees en woonaccessoires."

De Boxtelse vestiging van Het Sieradenkasteeltje is morgen geopend van 12.00 tot 20.00 uur. ,,Bezoekers kunnen die dag een ring van Melano winnen ", vertelt Van Vrede.

Dinsdag tot en met donderdag is de winkel geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/hetsieradenkasteeltje.nuenen.