Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CODE IBOEK NOG STEEDS KWIJT; KOMENDE ZONDAG INTOCHT

Pietenpad: help Sint zijn code vinden

PETER DE KONING

Vorige week meldde deze krant dat Sinterklaas de code kwijt is van zijn gloednieuwe iBoek, met daarin alle namen en wensen van de kinderen. Tijdens een kort interview deze week moest de Sint toegeven dat de code nog steeds niet is gevonden. Hopelijk is het probleem snel opgelost, want komende zondag is al de intocht in Boxtel. ,,De kinderen kunnen mij helpen met zoeken. Ik weet zeker dat het goed komt", aldus de Sint.

Sinterklaas heeft het grote zware boek met alle namen en wensen thuis gelaten, alle gegevens staan keurig in zijn nieuwe iBoek. Daar heeft de iPiet voor gezorgd. Die heeft de iBoek ook beveiligd met een moeilijke code, en die is hij sinds vorige week kwijt.

,,Maar een goede iPiet zorgt natuurlijk altijd voor een backup", vertelt Sinterklaas vanaf de pakjesboot via Skype. ,,Hij heeft de code in tien stukken geknipt en die heeft hij verstopt in tien verschillende winkeletalages ergens in het centrum van Boxtel. Weet je wat, ik maak er een speurtocht van voor de kinderen. Welke slimme speurder vindt voor mij de code?"

Sinterklaas wordt enthousiast van zijn eigen idee. iPiet komt erbij en is het helemaal eens met Sinterklaas. ,,Maar dan moeten de kinderen wel een mooie prijs kunnen winnen", vindt hij. ,,Wat dacht je van zo'n prachtige mini iPad als hoofdprijs. En als u het goed vindt, Sinterklaas, wil ik de speurtocht Het Pietenpad noemen. Dat is een goede naam, omdat de kinderen u gaan helpen en daardoor een soort Pieten zijn."

Sint is het er helemaal mee eens. Hij vertelt: ,,Ik zal die mensen van Brabants Centrum vragen om in de krant van 13 november een mooi formulier te zetten met alle etalages. Dan kunnen de kinderen dat uitknippen en op zoek gaan. Zie je, Piet, we hebben ons weer voor niets druk gemaakt. Uiteindelijk komt alles weer goed."

Pieten helpen zoeken

Volgens Sinterklaas ligt de pakjesboot keurig op koers. Geheel volgens planning komen Sinterklaas en de Pieten in Boxtel aan op zondag 16 november, rond 12.30 uur bij de Deken de Wijsstraat op het grasveld bij de kanogoot. Daar wordt de goedheiligman verwelkomd door burgemeester Mark Buijs, presentator Marcel van Galen en ongetwijfeld vele honderden kinderen.

Tijdens de intocht wordt het Pietenpad-formulier uitgedeeld dat nu ook in deze krant staat. ,,Om er zeker van te zijn dat iedereen kan meedoen", vertelt iPiet. En hij voegt er snel aan toe: ,,Tijdens de intocht en op zaterdag 22 en 29 november lopen mijn collega-Pieten in het centrum van Boxtel om je te helpen met de speurtocht. En neem dan ook meteen even een kijkje in de echte Pakjeskamer in de Croonpassage. Daar zijn we druk bezig met inpakken en gedichten schrijven."

Het Pietenpad is een initiatief vanuit Beleef Boxtel in samenwerking met Boxtel Vooruit. Partners in dit project zijn Bouwfonds, Brabants Centrum, Infolio, Centrummanagement, Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Boxtel/Liempde) en Ondernemersvereniging Centrum Boxtel.

Nieuwe route

Na het officiƫle gedeelte op het podium aan de Deken de Wijsstraat stapt Sinterklaas in zijn koets en rijdt hij naar het centrum via een nieuwe route: Bosscheweg, Clarissenstraat, De Croon, Rechterstraat en Rozemarijnstraat. Onderweg wordt hij muzikaal begeleid door Boxtel's Harmonie. Het laatste stukje tot aan het gemeentehuis gaat de goedheiligman te voet.

In de hal van het gemeentehuis houdt de Sint tot 15.00 uur een receptie voor alle Boxtelse kinderen. Zij kunnen de gulle bisschop de hand schudden en ontvangen een traktatie. De winkels in het centrum zijn open.

FOTO BOVEN: Sinterklaas heeft zijn grote boek dit jaar ingewisseld voor een elektronisch iBoek. Veel makkelijker natuurlijk dan die zware bundel. Maar nu de iCode zoek is, staat de goedheiligman wel voor een probleem. Boxtelse kinderen worden gevraagd mee te zoeken naar de code. (Foto: Peter de Koning).


Boxtel

Militaire oefening

In de gemeente Boxtel vindt tussen vrijdag 14 en donderdag 20 november een militaire oefening plaats van de Koninklijke Landmacht uit Weert. Aan deze oefening nemen 45 personen met twee wielvoertuigen deel.