MET RUIME THUISNEDERLAAG KOMT EINDE AAN ONGESLAGEN REEKS

Essche Boys weer terug op aarde

Essche Boys was vanaf zondag 28 september ongeslagen. Sindsdien werden drie wedstrijden winnend afgesloten en werd twee keer gelijkgespeeld. Afgelopen weekeinde kwam echter een einde aan deze mooie serie. DBS won in Esch ruim met 1-4 en zette de thuisploeg daarmee weer met beide benen op de grond.

De ongeslagen status van de Esschenaren werd ruw verbroken door de bezoekers uit Eindhoven. Maar op de zege van DBS viel niet veel af te dingen omdat de bezoekers vanaf de eerste minuut de betere ploeg waren, wat in de achttiende minuut leidde tot de openingstreffer: 0-1. Ook na rust had het team uit de Lichtstad het beste van het spel. Toen de gasten in de 50e minuut uit een corner op een 0-2 voorsprong kwamen, leek de wedstrijd in een vroegtijdig stadium al beslist.

Even later mochten de Eindhovenaren, de nummer zes in de vierde klasse G, op zeventien meter van de goal een vrije trap nemen. De bal verdween onhoudbaar achter Essche Boys-doelman Guus Doggen: 0-3.

De gastheren probeerden het wel, maar bleven op één moment na ongevaarlijk. Guno den Ouden gaf na een uur spelen een goede voorzet richting Yannic van Gerven, maar die kopte de bal over het doel. In de 73e minuut werd het duel, als daar al geen sprake van was, definitief in het slot gegooid. DBS scoorde werderom uit een corner en bracht de stand op 0-4. Van Gerven wist acht minuten voor tijd toch nog de eer te redden voor de Esschenaren. Essche Boys is nu op de ranglijst terug te vinden op de negende plaats met elf punten uit negen wedstrijden. Essche Boys heeft zondag 16 november geen competitieverplichtingen.

Damesgymclub aerobict met vechtsporters

De vrouwen die elke woensdagavond gymoefeningen doen in de gymzaal van de Michaëlschool waren onlangs te gast bij de buren. Vechtsporters van 4Defence Fight School Boxtel leerden de dames in de naastgelegen sporthal van orthopedagogisch instituut De La Salle enkele basistechnieken voor zelfverdediging. Dat beviel prima en dus was het vorige week tijd voor een tegenbezoek...

,,Wij vonden het heel gezellig bij 4Defence, maar vroegen ons af of die jonge knullen zich ook thuis zouden voelen tijdens ónze aerobiclessen", grinnikt Ria van de Langenberg, die haar voornaam leende aan de gymclub. Na wat onwennig gedraai was het ijs al snel gebroken, meldde Ria vrijdag. ,,De jongens deden hartstikke leuk mee, ook met de pilatesoefeningen waarmee we afsloten." De gecombineerde les in de volle gymzaal werd verzorgd door Lisse-Lotte Daverveld. ,,Wij vinden het voor herhaling vatbaar en dat was ook de mening van Maikel van Kasteren, de trainer 4Defence", aldus Ria.

WEKELIJKS BIJ DE LA SALLE

De trainingen van 4Defence in de sporthal van De La Salle vinden wekelijks op woensdag plaats van 19.00 tot 20.30 uur; de damesgymclub oefent bijna gelijktijdig in de naastgelegen gymzaal en start een halfuurtje later.