HCL-VROUWEN PAKKEN WINST IN PANNINGEN

Liempdse hockeyers te
wisselvallig in Limburg

De vrouwen van Hockeyclub Liempde (HCL) gingen op bezoek in Panningen. Na een heftige strijd namen de Liempdse hockeysters drie punten mee naar huis. Dat gold niet voor de mannen van HCL. De ploeg lijkt in een dip te zitten en verloor zondag opnieuw.

Na het eerste fluitsignaal kwamen de aanvallen bij de Liempdse hockeyploeg niet echt op gang. Er werd rommelig gepasst en te veel gelopen. Toch ontstond een aantal kansen. Een backhandschot van Anneloes van den Hurk zeilde rakelings langs het doel. HCL kreeg uiteindelijk loon naar werken. Jaimy Diender tippte de bal het doel in na een harde voorzet van Fleur Schoenmakers.

Ook in de tweede helft speelden de vrouwen hun eigen spel, ondanks een aantal valpartijen vanwege het gladde veld. Toch viel het tweede doelpunt niet. Er kwamen wat counters van Panningen, maar Manon Wagner wist deze aanvallen telkens onschadelijk te maken. Het leek even een andere wedstrijd te worden door frustraties van HCL over het veld en de tegenstander, maar de scheidsrechter hield het bij een aantal waarschuwingen. Annet Saris zette nog een mooie aanval op, maar de doelpoging werd gekeerd door de keepster van de thuisploeg.

SLORDIG

De Liempdse hockeyers traden aan tegen Meerssen. HCL was scherp in de beginfase en na amper een minuut spelen leidde de ploeg door een doelpunt van Laurens van der Eerden. De ploeg domineerde, maar na tien minuten viel het spel als een kaartenhuis in elkaar.

Er werd niet hard genoeg gewerkt, er werden slordige fouten gemaakt en te vaak werd gekozen voor de lange bal naar voren. Ook hadden de spelers moeite met één aanvaller van Meerssen, die de spelmaker was. Zo keek HCL in de rust tegen een 1-5 achterstand aan.

Toch startte de ploeg na de thee weer met goed spel. Noud van der Heijden wist Alex van der Zwan te bereiken, die de kans benutte: 2-5. Meerssen scoorde echter uit een strafcorner waarna het verzet van de Liempdenaren gebroken was. Opnieuw werden slordige fouten gemaakt, waardoor de gastheren de eindstand bepaalden op 2-9.

Zowel de mannen- als de vrouwenploeg van HCL speelt zondag 16 november een thuisduel. De Liempdse hockeysters starten om 12.30 uur, de mannen om 14.30 uur.