Afbeelding
Foto: Judo Club Liempde

nipte winst boxtelse basketballers

JRC revancheert zich in topper tegen Tantalus

De Boxtelse basketballers moesten het vrijdag opnemen tegen het tot dan toe ongeslagen Tantalus. JRC incasseerde vorige week tegen Den Dungk de eerste nederlaag en om alle drie de topploegen weer op gelijke hoogte te krijgen, moest JRC in Eindhoven winnen. De Boxtelse club behaalde een nipte zege; 102-103.

,,Winnen tegen Tantalus is geen gemakkelijke opgave", wist coach Joris Schellekens op voorhand. ,,Het is een sterke ploeg met enkele spelers die vorig seizoen nog promotiedivisie speelden. Ook zijn er sterke internationale jongens; een sterk en uitgebalanceerd team." Tijdens de training werd vorige week uitgebreid de wedstrijd tegen Den Dungk geanalyseerd. Hieruit bleek dat de ploeg te individueel was. Schellekens: ,,Tegen Tantalus moest dat anders, we wilden een zelfde scenario voorkomen."

VERTROUWEN

Meteen bij aanvang liet JRC zien er op gebrand te zijn om te winnen. In de eerste minuten pakten de Boxtelaren de voorsprong. Vooral Remy van de Snepscheut was de eerste vijf minuten - waarin hij tien punten scoorden - van cruciaal belang. Verdedigend was het voor het team nog even zoeken, Tantalus speelde voornamelijk vanuit de 1-4-aanval en dat bleek lastig te verdedigen. Via goede acties pakten de Eindhovenaren de voorsprong weer af. JRC liet het er niet bij zitten en dankzij Jay van de Snepscheut en Erdinc Bostanci kon JRC het eerste kwart met 26-29 winnend afsluiten.

In het tweede kwart nam JRC zich voor ook de verdediging goed neer te zetten. Dit begon met een offensief van Tantulus dat even over de Boxtelaren heen liep. Vijf minuten voor de rust viel de motor bij de Eindhovenaren echter stil dankzij de goede verdediging van JRC. Een driepunter van Teun van Loon vormde het startschot tot het overnemen van het initiatief. Ruststand: 47-19.

Na de rust straalde de Boxtelse ploeg vertrouwen uit. Voor beide teams was duidelijk dat er geen ruimte was voor verslapping. Zowel JRC als Tantalus waren gretig en scherp. De Eindhovenaren wisselden continu tussen diverse spelers en konden daardoor geconcentreerd opbouwen. Aan Boxtelse kant was het in deze fase van de wedstrijd vooral Bostanci die opbouwend een sterke wedstrijd speelde. De beide ploegen bleven in evenwicht, totdat JRC een sterke run pakte en negen punten afstand wist te scheppen. Tantalus hield zich echter sterk en sloot toch weer aan. De Boxtelaren sloten het derde kwart af 67-72.

ENERVEREND

Alsof de wedstrijd nog niet spannend en leuk genoeg was, volgde er een ijzingwekkend vervolg in het vierde kwart. Tantalus probeerde meer vooruit te verdedigen, wat een paar balverliezen van JRC opleverde. De wedstrijd bleef echter gelijk opgaan en dat zorgde voor een boeiende partij. In de laatste anderhalve minuut pakt JRC iets meer het initiatief en met nog enkele seconden te gaan kwam Boxtel op een 92-95 voorsprong. Na veertig minuten enerverend basketbal stond de stand op 95-95 en moest een verlenging uitsluitsel geven.

Tantalus opende de score maar dankzij twee vrije worpen kwam JRC weer terug in de wedstrijd. De laatste minuut was de spanning te snijden. Jaap van Loon mocht voor de Boxtelaren twee vrij worpen nemen waarvan er een in de basket ging. Tantalus leidde toen nog met 101-100. Met nog minder dan twintig seconden te spelen deed JRC er alles aan om alsnog de winst op te strijken. De Eindhovenaren mochten nog een vrije worp nemen en ook JRC kreeg er een toegewezen. Omdat Van Loon deze wist te benutten, wonnen de Boxtelaren met 102-103.


Veel animo voor eerste

judoweekend in Pius X

In sporthal Pius X te Liempde werd zaterdag en zondag een judoweekend gehouden. Judo Club Liempde organiseerde het evenement voor de eerste keer. Op zaterdag werd de Judo Brabant Cup gehouden voor judoka's uit de hele regio. Op zondag vond het jaarlijkse instaptoernooi plaats. In totaal betraden 310 judoka's de mat.

Tijdens de Judo Brabant Cup werden vele wedstrijden gehouden, ook konden belangstellenden meedoen aan allerlei spelletjes. Bovendien namen de leden van het Liempdse wedstrijdteam hun nieuwe trainingsjacks in ontvangst. Na afloop van de sportieve dag bleven 35 judoka's slapen op een judomat.

De Liempdse deelnemers leverden goede prestaties. Gijs de Wit werd tweede en Xavi van Weert en Joost van der Linden behaalden een kampioenstitel. De uitslagen zijn als volgt:

1: Xavi v. Weert; Jop Putmans en Joost v.d. Linden. 2: Gijs de Wit; Migus Ribeiro; Irene v. Oijen; Bo Kemps; Roy Kemps; Tess Schoones en Jens Putmans. 3: Senn Steenbakkers; Myntje Spriensma; Keira Kreijveld; Luc de Laat en Collin v. Rooij.

INSTAPTOERNOOI

Zondag werd het jaarlijkse instaptoernooi gehouden. Clubs uit Boxtel, Sint-Oedenrode, Veghel, Oss, Eindhoven, Grave en Oisterwijk deden hieraan mee. Ook de Judo Club Liempde was present met veertig judoka's. Sam van Uden en Gijs de Wit behaalden de eerste plaats. De resultaten zijn als volgt:

1: Sam v. Uden en Gijs de Wit. 2: Tess Schoones; Lloyd de Laat; Ko Zwijnenberg; Maike v.d. Biggelaar; Migus Ribeiro; Yannick Wantenaar; Collin v. Rooij; Mats Canters en Brett v. Hal. 3: Esmee v.d. Heijden; Vince Canters; Mike v.d. Mijden; Senn Steenbakkers; Olaf Bos; Luuk v.d. Heijden; Nikki v.d. Laar; Simon Wantenaar; Xavi Wantenaar; Robin v. Rijzingen; Marit Terluin; Roy Kemps; Lenne Putmans; Jop Putmans; Jesse v. Uden; Lola Canters; Irene v. Oijen; Myntje Spriensma; Bo Kemps; Niels Welvaarts; Kasandra Wagenaars; Max Baur; Xavi v. Weert; Keira Kreijveld; Tijmen Terlijn en Luc de Laat.

OP DE FOTO: Het wedstrijdteam van Judo Club Liempde nam zaterdag nieuwe trainingsjacks in ontvangst. (Foto: Judo Club Liempde).


Vrijwilligerssteunpunt

Het vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern is dringend op zoek naar vrijwilligers voor het inloopspreekuur van Bureau Sociaal Raadslieden op maandagochtend van 09.00 tot 11.00 uur en dinsdag in de vroege avond van 17.00 tot 19.00 uur. Van de kandidaten wordt onder meer verwacht dat zij enige kennis hebben van algemene wet- en regelgeving of zich daarin willen verdiepen. Daarnaast zijn vrijwilligers zeer welkom die belastingformulieren in willen vullen voor cliƫnten van Bureau Sociaal Raadslieden. Meer informatie over deze en andere vacatures is verkrijgbaar via telefoonnummer (0411) 65 58 99, e-mail: vwsboxtel@contourdetwern.nl. Het steunpunt is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.30 uur.