MAARTEN VAN BREUGEL 'MAN OF THE MATCH'

Boxtel maatje te groot voor laagvlieger OSC

Maarten van Breugel drukte zondag met vier treffers zijn stempel op de 1-6 zege van RKSV Boxtel in de uitwedstrijd in Orthen tegen OSC '45. De gastheren waren kansloos tegen de Munselploeg. Met Robbie van de Burgt en Robbert van Boxtel op het middenveld, Ronald Boudewijn achterin en Van Breugel die zich kiplekker voelde aan het front, had het elftal van trainer Walter van Ommeren geen kind aan de Bossche tegenstrever.

Met twee strafschoppen en twee velddoelpunten legde Van Breugel het fundament voor de overtuigende uitzege op OSC. De vraag na afloop was hoeveel mogelijkheden de bezoekers nodig hebben, want Boxtel had de score makkelijk tot recordhoogte kunnen opvijzelen. In het openingskwartier kreeg de ploeg immers al enkele dotten van kansen.

Toen een OSC-verdediger gestrekt inging op Sjef Maas gaf de arbiter van dienst de eerste elfmetertrap die Van Breugel benutte: 0-1. De thuisploeg stelde daar slechts een paar kansjes tegenover. Tien minuten voor de thee kwam Van Breugel in balbezit na defensief geklungel aan Bossche kant. Nu soleerde de nummer tien van Boxtel naar 0-2. Dat was tevens de ruststand omdat de gasten uit Boxtel ook nog een paar mooie mogelijkheden lieten liggen.

GEOLIEDE MACHINE

Boxtel lijkt tegen een mindere opponent een geoliede machine. Meteen na rust gaf de ploeg daar al blijk van. Een perfecte voorzet van Ramon de Laat werd met het hoofd afgerond door opnieuw Van Breugel (0-3), terwijl een volgende aanval tot een treffer leidde van Vince Verkuylen (0-4). OSC deed na een uur wat terug via Kevin de Jong, die de eer redde voor zijn team: 1-4. Van Breugel en Van Boxtel bepaalden de eindstand op 1-6.

Het team van Van Ommeren heeft nu een week rust voordat op zondag 23 november 'angstgegner' DSC uit Kerkdriel naar Munsel komt. De aftrap van dat duel is 14.30 uur.

Knappe remise Irene in duel met koploper SIOL

De topper in de zesde klasse D tussen de nummer twee Irene uit Gemonde en koploper SIOL is zondag in Cuijk in een doelpuntloos gelijkspel geƫindigd. Daarmee bleef het verschil van drie punten gehandhaafd. Beide teams konden leven met de remise.

Het belangrijke duel zorgde bij de spelers van thuisploeg SIOL en Irene voor meer spanning dan normaal, wat bleek uit het vertoonde spel. De bezoekers uit Gemonde speelden in de eerste helft slordig en leden regelmatig onnodig balverlies,

Trainer Alex Raaijmakers had daarom in de rust heel wat te bespreken met zijn 'mannen'. Zijn woorden waren niet aan dovemansoren gericht, want in de tweede helft was het Irene dat het spel maakte en was het wachten op doelpunten.

KANSEN

Vooral in het laatste kwartier van het duel werden veel kansen gecreƫerd. Nick Vliegenthart, Jelle Hoekstra, Jeroen Boks, Sven Vonk en Gijs Hellings waren dicht bij de openingstreffer, maar doelpunten bleven uit. SIOL blijft koploper met 23 punten uit negen wedstrijden, gevolgd door Irene en De Willy's met respectievelijk 20 en 18 punten.

Komend weekeinde wordt een inhaalprogramma gespeeld. Irene heeft dan geen competitieverplichtingen.

SIOL 1 - Irene 1        0-0

Blauw Geel '38 - Irene 2        4-0

Blauw Geel '38 - Irene 3        1-2

Irene 4 - Nulandia 11        6-1

Irene VE 1 - Herpinia VE 1        1-1

A1: SCMH - Irene        2-2

C1: Irene - Schijndel        1-1

C2: Boekel Sport - Irene        0-17