Bart Dammers tekende zondag voor de 3-0. ODC versloeg Prinses Irene uiteindelijk met 5-0. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

tricolores boeken klinkende zege op prinses irene

ODC ongenaakbaar op eigen veld

ODC heeft de nare smaak van de 6-1 nederlaag van vorige week tegen RKJVV weggespoeld met een klinkende 5-0 zege op Prinses Irene. Het is voor de tricolores de vijfde zege in evenzoveel thuiswedstrijden. Bij rust stond het nog 1-0, maar na de pauze werd binnen tien minuten twee keer gescoord. Met nog twee treffers zorgde ODC voor een mooie overwinning die de Boxtelse club naar de vierde plaats van de ranglijst brengt.

Na de fikse nederlaag van vorige week had ODC wat recht te zetten en dat moest gebeuren tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Het was de eerste keer in de historie dat de teams elkaar in competitieverband troffen. De wedstrijd in Boxtel begon vrij rommelig en in de beginfase viel er maar weinig te beleven. Dat veranderde toen Remco Schellekens na twintig minuten zijn rentree maakte na enkele weken geblesseerd te zijn geweest. Hij verving Sjoerd van Lokven die met een blessure uitviel.

Schellekens stond nog maar net in het veld toen hij een voorzet van Bas Verkaik net langs het doel van Prinses Irene schoot. Na een half uur spelen werd Roel van Lokven aan de linkerkant van het veld neergelegd. De toegekende vrije trap werd door Rob Scholten voor het doel geplaatst waarna Schellekens met het hoofd afrondde: 1-0. In het restant van de eerste helft behield ODC de controle over de wedstrijd zonder echt goed te spelen.

BUITENKANSJE

Na de rust was de partij binnen tien minuten beslist. Eerst redde doelman Paul Timmers nog knap op een inzet van Schellekens, maar in de 50e minuut was hij kansloos toen verdediger Hein Langens de bal in het eigen doel schoot. Een minuut letter werd Schellekens binnen de zestien meter gestuit en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Tommy van den Berg benutte dit buitenkansje feilloos en zette ODC op 3-0.

In de fase die volgde werd de ruimte groter en kregen de tricolores kans op kans om de score verder op te voeren. Met een prachtige pass zette Scholten in de 68e minuut Bart Dammers alleen voor de keeper. De spits controleerde de bal en liet de doelman van Prinses Irene met een mooi lobje kansloos. Een paar minuten later volgde de 5-0 toen Van den Berg ploeggenoot Dammers bereikte en deze zijn tweede treffer binnenschoot.

Op eigen veld is de ploeg van trainer Frank van den Berg dit seizoen ongenaakbaar; elk thuisduel werd tot nu toe gewonnen. ODC bezet nu de vierde plaats op de ranglijst met zestien punten uit negen wedstrijden. Daarmee hebben de tricolores drie punten minder dan koplopers RKDVC, WSC en Heeswijk.

Zondag 16 november speelt ODC een uitwekdstrijd om de beker tegen RKGSV uit Gerwen. Een week later staat de uitwedstrijd tegen Heeswijk op het programma.

OP DE FOTO: ODC'er Bart Dammers tekende zondag voor de 3-0 in de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene. (Foto: Peter de Koning).

LSV voelt zich bestolen tegen Berkdijk

De voetballers van LSV traden zondag in het sportpark aan de Mijlstraat aan tegen de nog ongeslagen koploper Berkdijk. Geen moment deed de ploeg uit Lennisheuvel onder voor de tegenstander, maar de gastheren bleven zonder punten achter. Berkdijk won met 1-2.

Tijdens de wedstrijd was LSV duidelijk van plan om de kater van een week eerder tegen de Bocht '80 uit Oirschot weg te spoelen. Tegen de verhoudingen in keek LSV echter tegen een achterstand aan door een kopbal van Jochem van Beek uit een hoekschop. De ploeg uit Lennisheuvel zette echter door en toonde meer voetbaltechnische kwaliteiten dan de tegenstander.

In de 33e minuut kreeg LSV loon naar werken door een doelpunt van de 17-jarige Kevin Bernadina. Na rust dacht de ploeg zelfs op voorsprong te komen. Uit een rommelige spelsituatie scoorde het team. De spelers stonden alweer klaar voor de aftrap toen de scheidsrechter zich liet ompraten door de Berkdijk grensrechter. Hij gaf aan dat er sprake zou zijn geweest van buitenspel.

Vervolgens werd opnieuw een doelpunt afgekeurd. Chemi Elizabeth scoorde, maar de goal telde niet vanwege buitenspel. De speler waarvoor gevlagd werd stond aan de andere zijde van het speelveld en nam niet deel aan het spel. LSV had het duel voldoende onder controle om de wedstrijd met een puntendeling te beƫindigen. Een zware overtreding op LSV-verdediger Dennis Pimenta bleef echter onbestraft, waardoor Berkdijk alsnog de overwinning naar zich toe kon trekken. De selectie uit Lennisheuvel was terneergeslagen na de wedstrijd, maar later overheerste het gevoel dat er een goede prestatie was neergezet.

LSV is zondag 23 november vrij, maar speelt om 12.00 uur een oefenduel tegen DVG uit Liempde in het sportpark aan de Mijlstraat in Lennisheuvel.

LSV 1 - Berkdijk        1-2

ODC - LSV 2        6-3

LSV 3 - Essche Boys        3-1