Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

35.000 EURO VOOR BURGERINITIATIEF

Cultuurfonds schenkt fors bedrag aan Dommelbimd

In het proces om de benodigde 295.000 euro binnen te halen voor de aankoop van natuurgebied Dommelbimd, heeft het bestuur van de gelijknamige stichting deze week heuglijk nieuws gekregen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten 35.000 euro bij te dragen aan het burgeriniatief.

,,Dit is een geweldige verrassing voor ons. De bijdrage is zelfs veel groter dan het bedrag wat we in onze aanvraag hadden vermeld. Dat moet iets zeggen over het enthouisiasme bij het Cultuurfonds over ons initiatief", laat voorzitter Sylvia van Gulik van stichting Dommelbimd weten.

Van de benodigde 295.000 euro is nu 262.000 euro binnen. ,,We hebben een topweek", aldus penningmeester Joost van Liebergen, die aangeeft dat deze week ook nog 7.000 euro aan particuliere certificaten werd verkocht.

IJZERS IN HET VUUR

De stichting krijgt tot 1 januari 2015 de tijd om de resterende 33.000 euro binnen te halen. Met het reeds binnengehaalde geld kan de stichting het kale eigendom van Dommelbimd van tijdelijke eigenaar Brabants Landschap overnemen. Het bestuur geeft aan dat het resterende bedrag echter broodnodig is om het achterstallig beheer op te pakken en het gebied mooier en toegankelijker te maken.

Stichting Dommelbimd heeft nog verschillende ijzers in het vuur en geeft aan dat binnenkort met de eindsprint wordt gestart waarbij alle Boxtelse inwoners worden uitgenodigd om het project te steunen.

• FOTO BOVEN: Verschillende groepen certificaathouders plantten in maart van dit jaar een fruitboom in Dommelbimd, het natuurgebied tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).