Nieuwe eigenaar voor Auto Service Boxtel

PETER DE KONING

Auto Service Boxtel aan Hemelrijk 2a heeft een nieuwe eigenaar. Boxtelaar Hans van Ommen (43) nam de onderneming op bedrijventerrein Ladonk onlangs over en zet daarmee de stap die hij graag wilde. Zijn laatste stap zal het niet zijn. Plannen voor de toekomst sluimeren altijd in zijn hoofd.

Van Ommen volgde de monteursopleiding maar ging werken voor diverse bedrijven op de afdelingen logistiek en planning. Na een aantal jaren loondienst begon het te kriebelen, hij wilde iets voor zichzelf. Via bemiddelingsbureaus voor bedrijfsovernames kwam hij in contact met de Bossche Banden Service op bedrijventerrein Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Op 1 juli 2008 nam hij dit bedrijf over. ,,Een logische stap", blikt Hans terug. ,,Vanwege mijn opleiding en omdat mijn vader 25 jaar bij Michelin werkte. Banden zijn altijd nodig en slijten altijd. Bovendien, een jaar na de overname nam plotseling de populariteit van winterbanden enorm toe. Een mooie ontwikkeling. Mede daardoor konden we de omzet in Den Bosch in 6,5 jaar verdubbelen." Van Ommen bleef zoeken naar meer. Hij wilde zijn onderneming uitbouwen om de sterke pieken en dalen in de seizoenen van de bandenmarkt te kunnen opvangen.

Vakkennis

Van Ommen kwam in contact met Vincent Smits van Auto Service Boxtel. Vincent had wel interesse in een goed gesprek omdat hij het naast ASB erg druk had met zijn activiteiten voor ProLease in Den Bosch en restaurant De Deugniet in Boxtel, waarvan zijn echtgenote Leonie eigenaar is. Het duo bereikte overeenstemming, waardoor Van Ommen sinds kort eigenaar is van Auto Service Boxtel. ,,Een mooie en logische combinatie met mijn bandenbedrijf in Den Bosch", vindt Van Ommen. ,,Op beide locaties zit veel specifieke vakkennis die we prima kunnen combineren. En daar profiteren onze klanten weer van."

ASB blijft gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en de verkoop van occasions. De twee medewerkers die er al waren, kregen er onlangs een leerling bij en Van Ommen denkt ook over het aantrekken van een specialist voor auto-elektronica en storingen. Nieuwe testapparatuur is inmiddels aangeschaft. ,,En wie weet breiden we in de toekomst uit richting Eindhoven", werpt Van Ommen een blik in de toekomst.


Kerstmarkt bij

tuincentrum

Overvecht

Bij tuincentrum Overvecht aan de Vuurijzer in Boxtel wordt vanavond de jaarlijkse kerstshow officieel geopend. In alle zestien tuincentra van Overvecht wordt een show met kerstartikelen ingericht onder de noemer 'schitterende kerstmarkt'.

Tijdens de openingsavond krijgen bezoekers van 18.00 tot 21.00 uur twintig procent korting op de kerstcollectie en woonaccessoires. De kerstshow van het tuincentrum ziet er elk jaar weer spectaculair en feestelijk uit met miniatuurdorpjes en bewegende figuren. Meer informatie: www.tuincentrumovervecht.nl.