Afbeelding
Foto: Woonstichting Sint-Joseph

aanvraag vergunning ingediend

Bouw van wooncomplex Cronenborg start in 2015

De bouw van wooncomplex Cronenborg op het braakliggende terrein tussen de Brederodeweg en het Zusterspad in Boxtel moet vóór de zomer van 2015 van start gaan. Woonstichting Sint-Joseph diende deze week de aanvraag voor de omgevingsvergunning en wijziging van het bestemmingsplan in voor het terrein van het vroegere woonzorgcentrum Emmaus.

Het ontwerp van het Eindhovense bedrijf KOW Concept, Design en Development voorziet in 44 huurhuizen. Deze zijn opgesplitst in 27 studio's voor cliënten van zorginstelling Cello, dertien appartementen en vier patiowoningen. De wijziging van het bestemmingsplan en het afgeven van de vergunning zal ongeveer zes maanden duren. Sint-Joseph verwacht dat de bouw in het eerste of tweede kwartaal van 2015 kan starten.

De realisatie van het wooncomplex op het voormalige Emmaus-terrein zal zo'n anderhalf jaar in beslag nemen; de oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2016. Woonstichting Sint-Joseph werkt in dit project samen met bouwbedrijf Hendriks uit Oss.

Eerder leverde de Boxtelse woonstichting ook al appartementen op voor cliënten van Cello, in totaal huren nu zestig cliënten een woning op vier verschillende locaties. Binnen het complex Bracbant werden achttien zorgeenheden gerealiseerd en in Princenlant worden twaalf woningen verhuurd aan oudere Cello-cliënten. Ook aan de Baandervrouwenlaan en Molenstraat hebben enkelen hun onderkomen.

,,In Boxtel is nog niet voldoende huisvesting voor ouderen met een verstandelijke beperking", stelt Sint-Joseph. ,,Daarom gaan we wederom een verbinding aan met Cello." De nieuwe studio's komen te liggen naast zorgcentrum Elisabethsdael van Zorggroep Elde.


SP houdt avond over duurzaamheid

De provinciale Statenfractie van SP én de Boxtelse afdeling van de partij houden maandag 27 oktober een informatieavond over duurzaamheid en duurzame energie als alternatief voor schaliegas. De bijeenkomst wordt gehouden vanaf 19.30 uur gehouden in gemeenschapshuis De Rots.

Tweede Kamerlid Eric Smaling, gedeputeerde Johan van den Hout en de Boxtelse wethouder Peter van de Wiel vertellen over deze onderwerpen. Centraal staat de vraag: 'moet het kabinet de keuze voor schaliegas afwegen tegen plannen voor meer hernieuwbare energie?'

Het thema wordt behandeld vanuit lokaal, provinciaal en landelijk perspectief. Ook wordt ingegaan op duurzame alternatieven.

Aanmelden voor Jordaanreünie

Voor bewoners van de begin jaren tachtig gesloopte volksbuurt Jordaan in Boxtel wordt zaterdag 1 november een reünie gehouden in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat. Inmiddels hebben zich zo'n 150 mensen aangemeld.

Wie de reünie ook wil bijwonen kan nog e-mailen: tonnyvandersteen@hotmail.com. Deelname kost 25 euro per persoon. De bijeenkomst voor de bewoners van de vroegere arbeiderswoningen aan de Van Coothstraat, Ten Brinkstraat, Frans Staelstraat en Kasteellaan is een initiatief van Milan van den Langenberg, Rita Willems en Tonny van der Steen. De publicatie met archieffoto's vorige week in deze krant, leidde tot veel leuke reacties, aldus Van der Steen.