Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AUTOSERVICE VAN DE ZANDE VIERT ZILVEREN JUBILEUM

'Een naam opbouwen duurt erg lang'

YVONNE VAN BEEK

Autoservice Van de Zande in Esch bestaat 25 jaar en is uitgegroeid van een garage aan huis tot een bedrijf, compleet mét showroom en receptie aan de straat Broxven.

Eigenaar en oprichter Frans van de Zande begon in 1989 een eigen autobedrijfje in zijn garage aan de Haarenseweg, maar verhuisde al snel naar bedrijventerrein Broxven. Daar breidde hij steeds verder uit en in 2005 kwam er zelfs een complete showroom en receptie bij. Samen met zijn partner Rianne van der Aa en vier vaste medewerkers is hij inmiddels een gevestigde naam in Esch.

,,Maar dat heeft ontzettend lang geduurd", zegt Van de Zande. ,,Voordat je echt geaccepteerd bent en de mensen bij je terug komen, daar gaat een hele tijd overheen." Zelf wist hij van jongs af aan al dat hij automonteur wilde worden en daarin zijn eigen bedrijf wilde opzetten. ,,Ik heb nooit voor een baas gewerkt", vertelt de Esschenaar. ,,Ik heb nog heel even in militaire dienst gezeten omdat dat moest, maar daarna ben ik meteen voor mezelf begonnen."

NIET ALLEEN REPARATIES

Bij het autobedrijf kunnen klanten alleen terecht voor reparaties, maar ook voor onder andere verzekeringen, financiering en bedrijfswagens. Een van de belangrijkste dingen vindt Van de Zande het persoonlijk contact. Sinds 2005 heeft hij een aparte verkoopruimte, maar hij zit vaak met zijn klanten voor bij de receptie. ,,Dan kan hij alles in de gaten houden", lacht Van der Aa.De klanten komen uit Esch en omgeving, maar ook ver daar buiten. Zo heeft Autoservice Van de Zande vaste klanten uit Zeeland, die hun auto alleen bij hem laten nakijken of repareren. ,,Dan maken ze er een dagje uit van", legt Van de Zande uit. ,,Gaan ze wandelen in de bossen terwijl ik naar hun auto kijk."

VASTHOUDEN KLANTEN

Het vasthouden van klanten is volgens het stel ook de basis van het succes. ,,Wij steken veel tijd in persoonlijk contact en servicegerichtheid", aldus Van der Aa. Daar is Van de Zande het mee eens. ,,De beoordeling van de klanten is het belangrijkst. Daar kijk je zelf ook naar voor je iets koopt of een bepaalde winkel bezoekt. Daarom drink ik graag op mijn gemak een kop koffie met iemand."

Van de Zande kijkt met een tevreden blik terug op de afgelopen 25 jaar en wil ook graag vooruit kijken. ,,Maar waar je vroeger dacht, ik zit hier nog wel tien jaar, kun je nu niet langer dan een jaar vooruit kijken", weet hij. ,,Het is best een spannend wereldje, maar we staan vooraan als het gaat om vernieuwingen en proberen daarin zoveel mogelijk bij te blijven."

Kijk voor meer informatie op www.autoservicevandezande.nl.

• FOTO BOVEN: Frans van de Zande (rechts) en Rianne van der Aa hebben in de afgelopen 25 jaar met hun medewerkers een goede naam bij een uitgebreide klantenkring. (Foto: Peter de Koning).


Rabobank houdt
bijeenkomst over
erven en schenken

Voor de mensen die graag willen weten hoe ze gebruik kunnen maken van de fiscale mogelijkheden bij schenkingen aan (klein)kinderen of derden, organiseert Rabobank Hart van De Meierij in samenwerking met notarissen bijeenkomsten over erven en schenken. Vier informatieavonden zijn inmiddels volgeboekt; daarom organiseert de Rabobank op maandag 1 december een extra bijeenkomst in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel.

In vogelvlucht krijgen bezoekers informatie over schenk- en erfbelasting, testamentair erfrecht en schenkingen op papier. Samen met de aanwezige notaris presenteert een financieel adviseur van de Rabobank de verschillende fiscale mogelijkheden die het aantrekkelijk maken om nu al te schenken.

De informatieavond start om 19.00 en duurt tot 21.30 uur. Tijdens de avond is ruimte voor het stellen van vragen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.rabobank.nl/hvdm. Voor vragen over de bijeenkomst kunnen mensen bellen naar (0413) 49 14 91.

Boxtel

Diabetes Fonds

De jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds vindt dit jaar plaats tussen zondag 26 oktober en zaterdag 1 november. Het fonds geeft de omzameling een extra dimensie door deze een 'Deur tot Deur Run' te noemen. ,,Het is in Nederland een trend dat steeds meer mensen zich willen inzetten voor een goed doel door mee te doen aan een sponsorloop. Collectanten doen eigenlijk hetzelfde; zij komen in beweging, trotseren weer en wind en gaan van deur tot deur", aldus Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. Meer informatie: www.deurtotdeurrun.nl.

Tweedehands markt

Vogelvereniging Ons Ideaal houdt zondag 26 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehands markt in gemeenschapshuis De Rots. De benedenverdieping wordt omgetoverd tot een grote marktplaats met allerlei koopwaar, waarbij ruim zeventig tafels volgepakt staan met goederen. De entree bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Intermenselijke markt

In de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel wordt zaterdag 25 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een intermenselijke markt gehouden. Tijdens de markt kunnen particulieren en organisaties zichzelf presenteren en worden workshops gehouden. In De Uitwijk wordt koffie en thee geschonken.