Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Leden rotary met ouderen op pad

Jong en oud ontmoeten elkaar op Circo Circolo

Tafereel: aankomst met privéchauffeur op landgoed Velder in Liempde met zicht op de kleurrijke tenten van Circo Circolo met daarachter een strak blauwe hemel in een prachtig landschap van bomen in allerlei herfsttinten. Gedachten die teruggaan naar de jeugd of aan een bezoek met (klein)kinderen aan de Efteling, maar vooral blijdschap en een onbezorgde middag...

Dát was het doel van het gezamenlijk initiatief van Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren en Stichting Eet met je hart die zaterdag 45 ouderen uit Boxtel, Esch en Liempde meenamen naar de voorstelling van Flip Fabrique.

In de Brabant-tent werd door het jonge Canadese gezelschap Flip Fabrique al beeldend het verhaal gebracht van vijf jonge mensen die een onbezorgde zomervakantie beleven met veel lol en gezelligheid. Imponerende acrobatische kunsten, met straattaal en muziek die de boel op stelten zetten en grote indruk maakten op de ouderen op de eerste rij.

ONTSPANNEN

Voor de Rotaryclub was het de tweede keer dat zij gasten mee naar Circo Circolo nam. Twee jaar geleden werden Boxtelse mantelzorgers op een voorstelling getrakteerd. De Rotaryclub wil daarmee burgers de kans geven een middag te genieten en te ontspannen en de dagelijkse zorg en sleur te ontlopen.

Om dit soort activiteiten mogelijk te maken heeft de club in maart van dit jaar een bridgedrive georganiseerd. De opbrengst bedroeg 4.500 euro. Het bedrag komt ten goede aan de activiteiten van Eet met je hart, de stichting die, samen met restaurants en haar gasten, lokale initiatieven tegen eenzaamheid mogelijk maakt.

SAMENWERKING

Eet met je hart en de Rotaryclub willen een langdurige samenwerking aangaan. Niet alleen kunnen zo meerdere jaren mooie activiteiten voor ouderen georganiseerd worden, maar kan ook gewerkt worden aan bewustwording van de samenleving.

De ouderen werden door leden van de Rotaryclub thuis opgehaald en naar landgoed Velder gebracht. Na een kop koffie en een stuk taart, genoten ze van de voorstelling Attrape Moi van Flip Fabrique. De deelnemers kijken terug op een geslaagde en feestelijke middag.

Liempde

Opbrengst collecte

De Brandwondenstichting heeft van 5 tot 11 oktober gecollecteerd in Liempde. De collecte voor dit goede doel heeft 654,67 euro opgebracht.