STARTSCHOT ZATERDAG BIJ ODC EN MEP

1,2 miljoen Boxtelse sportplaatjes in omloop

Supermarkt Albert Heijn lanceert zaterdag 25 oktober de nieuwe sportplaatjesactie in Boxtel. Het officiƫle startsein wordt zaterdag 25 oktober om 10.30 uur gegeven in ODC-sportpark Wagenaars aan het Essche Heike en aansluitend bij hockeyclub MEP.

De afgelopen maanden werden alle leden van beide Boxtelse verenigingen op de foto gezet. Klanten kunnen vanaf die dag bij de boodschappen plaatjes sparen van sporters van hockeyclub MEP en voetbalclub ODC. Bij iedere vijftien euro aan boodschappen krijgen consumenten een pakketje met negen plaatjes van de sporters. De actie gaat door tot het einde van het jaar.

Daarnaast zijn tweeduizend verzamelalbums gedrukt waarin de stickers kunnen worden geplakt. Supermarktmanager Ben Moen reikt zaterdag 25 oktober de eerste exemplaren uit. Alle leden van ODC en MEP ontvangen die dag een boek, daarnaast zijn er nog enkele albums te koop bij de Boxtelse vestiging van Albert Heijn.

In het seizoen 2010-2011 vond de actie al eens plaats. Toen nam naast MEP en ODC ook voetbalclub LSV deel aan het spaarinitiatief.


Doek valt voor The Read Shop

Een paar weken geleden werd bekend dat Wim Beekink en zijn zus Chris stoppen met de exploitatie van The Read Shop, de tabakspeciaalzaak en kantoorboekhandel aan de Stationsstraat. Er was een nieuwe eigenaar in beeld, maar Wim geeft aan dat deze kandidaat het financieel niet rondkreeg met de bank. Hierdoor verdwijnt The Read Shop definitief uit Boxtel.

,,Het is heel spijtig", laat Wim dinsdag weten. ,,We waren bijna rond met de kandidaat, maar pas in de laatste fase bleek dat hij het niet rondkreeg. We verkopen artikelen die je nergens anders in Boxtel kunt vinden. De mogelijkheid om die te kunnen aanschaffen, verdwijnt nu." Wim en Chris zorgden negen jaar lang voor de exploitatie van The Read Shop. Sinds vier jaar was de boekhandel gevestigd aan de Stationsstraat. Daarvoor konden mensen terecht in het voormalige postkantoor aan de Prins Bernhardstraat.

Zaterdag 25 oktober worden de laatste spullen verkocht. Wim: ,,Mensen zijn die dag van harte welkom voor een kopje koffie. De week erna gebruiken we om de winkel leeg te ruimen. Het is ontzettend jammer. We hadden het een nieuwe ondernemer gegund en het was leuk geweest als we nog eens op bezoek konden bij The Read Shop. Helaas is het niet anders."