eetpunt in recreatieruimte rietstok

Gemondenaren genieten van driegangenmaaltijd

Vanaf woensdag 29 oktober kunnen Gemondenaren elke maand genieten van een driegangen-menu. In de recreatieruimte van De Rietstok wordt maandelijks een maaltijd geserveerd door Mari van Esch van buffetkeuken Marinus.

De Leefbaarheidsgroep Gemonde onderzocht of er in het dorp animo was voor een gezamenlijk eetpunt. Er werd een proef gehouden en de vijftien deelnemers waren erg enthousiast over de plannen. Tot 1 januari kunnen Gemondenaren eens per maand aanschuiven; het streven is om vanaf 2015 elke week een maaltijd te kunnen aanbieden.

ÉCHT GEMONDS

Het eetpunt is een echte Gemondse aangelegenheid. Niet alleen wordt het eten verzorgd door Gemondenaar Mari van Esch, ook de vrijwilligers zijn afkomstig uit het dorp en treden op als gastvrouw en -heer.

Belangstellenden kunnen op de woensdagen 29 oktober, 19 november en 17 december genieten van een driegangenmaaltijd. De kosten bedragen 7,50 euro. Aanmelden voor de eerste keer kan tot zondag 26 oktober bij Hans Slegers via telefoonnummer (073) 551 19 25 of via e-mail: hansslegers@live.nl.


Wielladerfabriek
Tobroco houdt
open dagen

Zaterdag 25 en zondag 26 oktober houdt Tobroco Machines een open dag in de bedrijfspanden aan de Industrielaan en Beneluxstraat in Oisterwijk. Het gratis toegankelijke evenement biedt bezoekers de kans om een kijkje te nemen in het productieproces van de Giant wiellader, een soort shovel. In dertien jaar tijd is Tobroco uitgegroeid tot de op twee na grootste wielladerfabrikant in haar segment.

De Haarense ondernemer Toine Brock startte zijn bedrijf ongeveer achttien jaar geleden in de leegstaande varkensstal van zijn vader. Al snel kreeg Tobroco bekendheid met de succesvolle sleufkouter-bemesters.

De eerste wiellader werd in 2001 geproduceerd; inmiddels is de productie opgelopen tot veertig per week. Het bedrijf is naar eigen zeggen uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers van de regio. De engineering, R&D, productie en verkoop vindt allemaal plaats in Oisterwijk.

Tobroco nodigt met name ook mensen uit die op zoek zijn naar een baan in de techniek. Naast overige belangstellenden zijn zij 25 en 26 oktober welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de open dagen is te vinden www.giantopendagen.com.

Vacatures bij
steunpunt
vrijwilligers

Het Vrijwilligerssteunpunt van de Boxtelse welzijnsinstelling ContourdeTwern zoekt mensen die wekelijks een paar bezoekjes willen brengen aan enkele witte zusters. De religieuzen hebben jarenlang in Afrika gewerkt als missionaris, maar zijn nu in ruste.

De vrijwilligers gaan met de zusters wandelen, een praatje maken, voorlezen, een spelletje of een boodschapje doen of geven individuele aandacht. Respect voor de religieuze achtergrond en interesse voor Afrika zijn een vereiste. Belangstellenden moeten kunnen omgaan met oudere en dementerende mensen en bij voorkeur in het bezit zijn van een rijbewijs. Er is begeleiding van een professioneel mantelzorgteam.

Verder worden gastheren en –vrouwen gezocht voor het Alzheimer Café Regio 't Groene Woud, dat elke vierde maandag van de maand wordt gehouden in zaal De Nachtegaal in Schijndel. Als zij over enige basiskennis van dementie beschikken, is dat fijn, maar geen vereiste. Voorlichting of scholing behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten over deze of andere vacatures? Bel van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar telefoonnummer (0411) 65 58 99.