UDENHOUT KOMT NIET AAN SPELEN TOE

Hockeyvrouwen HCL
winnen met overmacht

Vanwege een veld dat blank stond van het water leed HCL eerder een gevoelig verlies in Udenhout. Het stond de speeltster nóg op het netvlies stond. Zondag wisten de Liempdse hockeyvrouwen diep van binnen dat de wedstrijd deze keer gewonnen kon worden. De thuisploeg had immers nog geen punten op de teller. En dat bleef zo. HCL won met overmacht: 0-6.

Vooraf spraken de HCL-vrouwen af niet te lichtvaardig over de tegenstander te denken. Liempde nam de bal met een iets te diepe pass waardoor Udenhout in balbezit kwam en al snel een aanval probeerde op te zetten. Deze aanval werd door HCL op het laatste moment koelbloedig teniet gedaan. Na deze eerste minuut zaten Liempdse hockeysters goed in het spel. Op het middenveld onderschepte Lieke Schoenmakers een pass, nam de bal mee de cirkel in en scoorde met een prachtig schot in het net de openingstreffer. Twee minuten later was ook het tweede Liempdse doelpunt een feit, nadat voorstopper Hilde van Acht een strafcorner versierde. Deze corner werd hard richting eerste paal geslagen en netjes ingetipt door Anneloes van den Hurk. Moniek Saris plaatste de bal met een artistieke stuiter andermaal in het doel.

TUMULTUEUS

Udenhout kwam ondertussen amper aan hockeyen toe. Door hier en daar een beetje druk te zetten vertraagde de thuisploeg het Liempdse spel, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Tot het 23-metergebied wisten de thuisspelende dames amper door te dringen. Het vierde doelpunt van HCL werd afgekeurd, maar uiteindelijk scoorden de bezoekers voordat het rustsignaal klonk toch nog tweemaal.

Na een tumultueuze tweede helft, waarin HCL geïrriteerd raakte vanwege enkele niet toegekende strafcorners, plaatst Randi van de Wiel in de slotfase de eindstand op het scorebord: 0-6. Komend weekeinde heeft het vrouwenteam van HCL geen competitieverplichtingen.

Lijstaanvoerder
Taverbo/Sabo 1
blijft winnen

Het eerste team van Taverbo Sabo, koploper in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) won maandag opnieuw. De ploeg schoof Sabo Boxtel in een spannende partij opzij: 6-4. Hierdoor verstevigt Taverbo Sabo 1 zijn koppositie. Grand café Rembrandt klimt naar de tweede plaats.

Zes van de tien gespeelde partijen tussen tafeltennissers van Taverbo Sabo 1 en Sabo Boxtel werden pas beslist in de beslissende vijfde game. Hiervan vielen er vier uit in het voordeel uit van de koploper. Grand café Rembrandt klom onopvallend naar de tweede plaats door met 7-3 van De Dommel te winnen. Wel heeft Rembrandt meer wedstrijden gespeeld dan de concurrenten.

Taverbo Sabo 4, die vorige week zelf nog op de tweede plaats stond, verloor van het derde team van Taverbo Sabo met 6-4. Ook Van Weert Schilderwerken kon de opmars van Rembrandt niet tegenhouden. Deze ploeg won onverwacht met grote cijfers (7-3) van Taverbo Sabo 2.