Drukkerij Service Boxtel is gevestigd aan de Staarten op bedrijventerrein Ladonk. Het bedrijf bestaat zaterdag 25 oktober precies twintig jaar. Belangstellenden zijn welkom om die dag een kijkje te nemen in de drukkerij. (Foto: Peter de Koning).
Drukkerij Service Boxtel is gevestigd aan de Staarten op bedrijventerrein Ladonk. Het bedrijf bestaat zaterdag 25 oktober precies twintig jaar. Belangstellenden zijn welkom om die dag een kijkje te nemen in de drukkerij. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DRUKKERIJ VIERT 20-JARIG BESTAAN

Drukkerij Service Boxtel:
kijkje achter de schermen

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Wat begon in een schuur met een oude pers met loden letters mondde uit in Drukkerij Service Boxtel: een goedlopend bedrijf aan de Staarten waar momenteel zeven mensen werken. Zaterdag 25 oktober bestaat de Boxtelse drukkerij exact twintig jaar. Mensen die geïnteresseerd zijn in het drukproces, kunnen die dag tussen 12.00 en 17.00 uur terecht aan de Staarten 26 in Boxtel. Aanmelden is mogelijk via www.komindedrukkerij.nl.

Peter en Antoinette Reizevoort, oprichters van Drukkerij Service Boxtel, verhuisden dertig jaar geleden naar Boxtel. ,,Samen met goede vrienden startten ze met drukken in een schuurtje", vertelt dochter Ilse Reizevoort, sinds 2008 werkzaam als office manager in het familiebedrijf. Uiteindelijk begonnen ze voor zichzelf in een pand aan de Prins Hendrikstraat. ,,Daar groeide het bedrijf uit haar jasje. We kregen de kans om aan De Staarten te bouwen", aldus Ilse.

Sinds 2000 is Drukkerij Service Boxtel gevestigd op bedrijventerrein Ladonk. ,,We verzorgen het hele proces voor een klant, van ontwerp tot verzending van het drukwerk", legt Ilse uit. ,,Mailings vergen vaak veel tijd voor bedrijven, terwijl het voor ons gesneden koek is." Dit proces wordt zaterdag 25 oktober getoond tijdens de openstelling. Ilse: ,,Mensen krijgen veel drukwerk thuisgestuurd, zoals folders, en hebben vaak geen idee hoe zoiets tot stand komt. Daar geven we die dag uitleg over. Ook hebben we nog andere leuke dingen in petto, maar dat is nog een verrassing."

IEDERE BRANCHE

Ze geeft aan dat Drukkerij Service Boxtel tegen de stroom in zwemt. ,,De grafische wereld staat onder druk, maar daar merken wij weinig van." Onlangs nam het bedrijf de drukkerij Coolgray uit Geldrop over, waardoor de klantenkring is uitgebreid naar Eindhoven. Ook PostNL is een belangrijke klant. ,,Iedereen kan bij ons terecht. Dat is ook het leuke aan de grafische wereld. In iedere branche komt drukwerk voor. Van huisstijlen tot brochures en van golfbaldoosjes tot bloemenstroken: het is allemaal mogelijk", lacht Ilse.

Mensen die zaterdag 25 oktober verhinderd zijn, maar wel graag meer informatie willen over Drukkerij Service Boxtel, kunnen alsnog een keer langskomen in het bedrijf.