Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

What's Up, Eline?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt.

Wie ben jij? ,,Ik heet Eline de Bont, ben acht jaar oud en zit in groep 5 van de Angelaschool in Boxtel."

Er staat een vrachtwagen voor jouw huis. Wie zit daarin? ,,Dat is mijn pony Pino. Normaal staat hij bij zorgboerderij Het Scheiend op de grens van Boxtel en Oirschot. Of de buren het niet raar vinden om Pino in de straat te zien? Nee hoor, dat zijn ze inmiddels wel gewend."

Rijd je al lang op Pino? ,,Ponyrijden doe ik nu bijna vijf jaar. Mijn ouders zijn ook gek op paardrijden, dus ik zat als klein meisje al in het zadel. Eerst kreeg ik les van Ankie van der Heijden uit Boxtel en nu ben ik lid van ponyvereniging Sint-Martinus. Ik rijd zo vaak mogelijk en ga vier keer per week naar Pino toe om hem te borstelen en zijn hoeven uit te krabben. Leuk werk vind ik dat."

Doe je ook al mee aan wedstrijden? ,,Ja! Dat vind ik heel gaaf om te doen. Ik heb al veel bekers gewonnen, daar ben ik wel trots op. Ik ben volgens mijn ouders behoorlijk fanatiek..."

Je hebt Pino al heel lang. Ben je een echte paardengek? ,,Echt wel! Ik heb veel paardenfoto's hangen, natuurlijk vooral van mijn lieve pony. Pino is mijn vriend en kan me ook opvrolijken als ik boos of verdrietig ben. En samen rijden vinden we allebei fijn."

• FOTO LINKS: Eline de Bont en pony Pino zijn al ruim vier jaar dikke vrienden. Samen rijden is hun grootste hobby. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).