Leden van Scouting Boxtel maakten zaterdag en zondag kennis met allerlei vormen van communicatie, zoals chatten, televisie en radio. (Foto: Scouting Boxtel).
Leden van Scouting Boxtel maakten zaterdag en zondag kennis met allerlei vormen van communicatie, zoals chatten, televisie en radio. (Foto: Scouting Boxtel). Foto: Henk van Weert

JOTA-JOTI WEEKEND IN BINNEN- EN BUITENLAND

Scouts maken kennis met massamedia

150 Boxtelse scouts namen zaterdag en zondag deel aan het wereldwijde JOTA-JOTI weekend, het jaarlijkse evenement waarbij deelnemers kennismaken met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Daarbij werd verbinding gelegd met scouts uit andere plaatsen in Nederland, maar ook met Engeland, Pakistan en zelfs Hong Kong...

Zendamateurs waren het hele weekend aanwezig in Boxtel om de scouts te helpen met het maken van radioverbindingen. De scouts kletsten met groepen uit onder meer Aarle-Rixtel, Nuenen, Eindhoven en Bergen op Zoom en speelden spelletjes via de zender. Ook werd gebruikgemaakt van een moderner communicatiemiddel: chatten. Er werden ervaringen uitgewisseld met scouts uit Engeland, Hong Kong, Sierra Leone, Pakistan en Oman. Daarnaast werd via Skype gesproken met scouts uit Sri Lanka en Italië.

SCOUTS GOT TALENT

De oudere scouts kregen de kans om op zaterdagavond zelf achter de knoppen van de radio te zitten. Zij werden begeleid door 'echte deejays' en mochten plaatjes draaien en een programma presenteren, dat werd uitgezonden op Omroep Dommelland. Veel ouders konden op deze manier horen wat hun kinderen in het weekend beleefden.

Ook televisie kwam aan bod. Met een team van ervaren tv-makers namen alle scouts items op die verwerkt werden in echte uitzendingen. De deelnemers kwamen met de gekste ideeën: een datingshow, het nieuws en 'Scouts got talent'. De programma's werden die dag uitgezonden op Omroep Dommelland. Voor belangstellenden die de items gemist hebben: op www.scoutingboxtel.nl zijn ze nog te zien.

NACHTSPEL

De welpen en blauwe vogels beleefden zaterdagavond een spannend nachtspel in park Molenwijk. De scouts en de explorers liepen in groepjes, inclusief de leiding, van de kiosk in Liempde terug naar de blokhut aan de Molenwijkseweg. Tijdens hun tocht mochten ze niet gevonden worden door andere leidinggevenden, die de scouts zochten en gewapend waren met een fototoestel en videocamera.