Deelnemers wandelen deze keer naar De Geelders, dit gebied is gekozen tot meest waardevolle natte natuurgebied van Nederland. Allerlei dieren en vogels zijn er te vinden zoals de houtsnip, wespendief, boomvalk, steenmarter, boommarter, goudvink, kamsalamander en levendbarende hagedis.

Aansluitend voert de route richting Olland en keren wandelaars via het Dommeldal terug naar Boxtel.

Wandelaars kunnen 7, 12, 20 of 30 kilometer lopen. Tussen 08.00 en 10.00 uur gaat de 30 kilometer van start, tot 12.00 uur kunnen deelnemers aan 20 kilometer zich aanmelden. Deelnemers aan de 7 en 12 kilometer starten tussen 09.00 en 13.00 uur en worden per bus naar een vertrekpunt in de natuur gebracht. Het startpunt is traditiegetrouw bij het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd.

Deelnemers kunnen de route ook met een GPS-apparaat afleggen; bij het startbureau kan het apparaat worden opgeladen. Deelname kost twee euro voor leden, niet-leden betalen 2,50 euro. Meer informatie: www.dekeistampers.nl.

• OP DE FOTO: Herfstwandelingen zijn van alle tijden. Op 28 oktober 1982 wandelden deelnemers door Sparrenrijk. (Archieffoto Brabants Centrum).

hockeyers boeken flinke winst in sint-oedenrode

Vrouwenteam MEP verliest aansluiting

De vrouwen van hockeyclub MEP hebben zondag in Sint-Oedenrode de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Het mannenteam klopte in Eindhoven op overtuigende wijze de hekkensluiter.

Al na vier minuten keken de Boxtelse vrouwen tegen een achterstand aan op het zandveld van Sint-Oedenrode. Marleen Bordat maakte uit een strafcorner gelijk, maar in de tweede helft scoorde de thuisploeg opnieuw snel. Na een paar minuten was de stand 2-1 en kort daarna 3-1. MEP probeerde nog een en ander te forceren maar het ontbrak de ploeg aan energie.

Coach Inge Poelmans was na afloop erg teleurgesteld. ,,We hebben niet van Sint-Oedenrode verloren, maar van onszelf." De trainster noemde de nederlaag terecht omdat haar ploeg weinig had gecreëerd. De Boxtelse hockeysters lijken door het verlies de aansluiting met de top te verliezen.

Zondag 26 oktober komt hekkensluiter Heeze naar Boxtel. Afslag om 12.45 uur in sportpark Molenwijk.

PRIJSSCHIETEN

Voor de mannen van MEP was het zondag prijsschieten in Eindhoven. Na vijf minuten hadden de Boxtelse mannen al vijf grote kansen gecreëerd. Yves van Dijk brak de ban. Gijs de Wild, Bram Langenhuijsen en Martin Flemminks Smid bouwden voor rust de voorsprong uit naar een comfortabele 0-4.

In de tweede helft was het spel aan Boxtelse kant beduidend minder goed. Thijs van Geel benutte nog wel een strafcorner en bracht daarmee de eindstand op 0-5. Coach Erik Verzijden was tevreden over de eerste helft, maar de tweede helft vond hij maar matig.

Zondag 26 oktober treedt MEP aan tegen EMHC. Een cruciaal duel, want bij winst houden de Boxtelse hockeyers zicht op aansluiting bij de subtop. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

tegen Dordrecht

Het combinatieteam van de rugbyclubs Ducks uit Boxtel en Oysters uit Oisterwijk ging zondag op bezoek bij Dordt/RCC in Dordrecht. De ploeg ging met de volle winst naar huis.

Door geoefende patronen nam Ducks al snel een ruime voorsprong: 0-12. Kort voor rust zorgde een derde try ervoor dat de ploeg nog verder uitliep naar 0-19. Hierna viel een aantal rugbyers uit door blessures. Daarvan kon Dordt profiteren. Het team scoorde twee tries en kwam terug tot 12-19.

Dordt zette vervolgens alles op alles en leek Ducks in de problemen te brengen. De rugbyploeg herpakte zich en trok het spel weer naar zich toe. Een benutte penalty en wederom een try van de winger zette de stand op 12-27. Vlak voor tijd werd een try van Michiel Driessen afgekeurd, waardoor aan de eindstand niets meer veranderde.

Zondag 26 oktober speelt Ducks een thuiswedstrijd tegen Tarantula.