Seniorenharmonie Buchestelle speelt in de synagoge van Wittlicht. (Foto: J. Schapink).
Seniorenharmonie Buchestelle speelt in de synagoge van Wittlicht. (Foto: J. Schapink). Foto: J. Schapink

OOK OPTREDEN SWANEE BRIDGE JAZZBAND

Buchestelle concerteert
in synagoge Wittlich

Seniorenharmonie Buchestelle én de Swanee Bridge Jazzband musiceerden zondag in jumelagegemeente Wittlich. De twee Boxtelse orkesten waren te gast bij het plaatselijke Blasorchester Wittlich.

Na geruime tijd van contacten over en weer slaagden de voorzitters Thomas Musseleck van Blasorchester Wittlich en Paul Hermans van Buchestelle erin een juiste datum te prikken voor een uitwisselingsconcert. En dus vertrok zondagochtend in alle vroegte een bus vol met muzikanten en partners vanuit Boxtel naar het stadje in de Duitse Eifel waarmee Boxtel al 55 jaar vriendschapsbanden onderhoudt.

RONDJE SEKT

De seniorenharmonie werd gecompleteerd met de muzikanten van de Swanee Bridge Jazzband en hun partners. Toen die hoorden van het Boxtelse initiatief om in Wittlich te concerteren, boden ze spontaan aan om mee te reizen om met hun klanken de gastheren zowel in het voorprogramma als tijdens de afterparty te entertainen. Het bleek een gouden greep.

Na een verkenning door het stadje aan de Lieser aan het begin van de middag maakte ieder zich op voor het concert in de voor Wittlich zo belangrijke synagoge. Alvorens het Blasorchester Wittlich hier rond de klok van drie uur het concert kon openen, verraste burgemeester Joachim Rodenkirch de aanwezigen met zijn bezoek. Ook hij was 's ochtends vroeg met zijn gezin uit Boxtel vertrokken. Hij was hier enkele dagen te gast geweest en bezocht met een Duitse delegatie onder meer festival Circo Circolo. Elders op deze pagina is meer over dat bezoek te lezen.

Zijn welgemeende welkom onderstreepte hij door alle aanwezigen te trakteren op een heerlijk glas sekt en door een toast uit te brengen op weer een goed initiatief om de jumelage tussen Wittlich en Boxtel te intensiveren. Vergezeld door de klanken van de Swanee Bridge Jazzband zorgden dit onmiddellijk voor een ontspannen en familiaire sfeer.

POLONAISE

Voor de pauze speelde het Blasorchester Wittlich gedurende drie kwartier vijf prachtige en erg toegankelijke werken uit musicals en films. Na de pauze was het de beurt aan Buchestelle. Het gevarieerd repertoire met daarin enkele bekende marsen, jazzy nummers, bekende werken vanuit nieuwjaarsconcerten en het alom bekende Böhmischer Traum bekoorde het aanwezige publiek zeer.

De Swanee Bridge Jazzband wist tijdens de afterparty de juiste snaar te raken en de aanwezigen letterlijk in beweging te brengen. Er werd meegeklapt, maar ook gedanst. Tijdens het laatste nummer ontstond in de foyer zelfs spontaan een polonaise waarmee inwoners van Wittlich en Boxtel het gezellige samenzijn als één grote familie afsloten.

Voor de Swanee Bridge Jazzband krijgt dit bezoek een mooi vervolg. Het orkest reist in augustus 2015 opnieuw naar Wittlich om de Saübrenner Kirmes muzikaal op te luisteren. Op haar beurt komt Blasorchester Wittlich in het najaar van 2015 naar Boxtel om het tienjarig bestaansfeest van Buchestelle luister bij te zetten.

• FOTO ONDER: Seniorenharmonie Buchestelle speelt in de synagoge van Wittlich. (Foto: J. Schapink).


Smartlappenavond

Het Dükerskoor houdt maandag 27 oktober om 20.30 uur de maandelijkse meezingavond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Bezoekers kunnen samen met het koor en de muzikanten smartlappen en zeemansliederen zingen. Tekstbundels zijn aanwezig.