Dichter Victor Vroomkoning
presenteert nieuwste bundel

Dichter Victor Vroomkoning presenteert morgen, vrijdag 24 oktober zijn nieuwe bundel 'Zag je onderweg het koren staan?'. Beeldend kunstenaar Ton Verstraten maakte bij elk gedicht een kleurenprent. In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 neemt burgemeester Mark Buijs het eerste exemplaar in ontvangst.

De dag waarop Vroomkoning (pseudoniem voor de in Boxtel geboren Walter van de Laar) zijn nieuwste bundel met 34 gedichten ten doop houdt, is niet toevallig. Het is een ode aan zijn ouders en die traden ooit op 24 oktober in het huwelijk. Bovendien is het de dag waarop Boxtel in 1944 werd bevrijd. Vader Van de Laar was als bakker betrokken bij de proviandering van de ruim honderd airbornes die zeventig jaar geleden in september en oktober door het Boxtelse verzet in de Kampina werd schuilgehouden voor de Duitse bezetter.

LITERAIR CRITICUS

De boekpresentatie wordt ingeleid door literair criticus en dichter Wam de Moor, terwijl Karel Bosman liederen vertolkt. Psycholoog en theoloog Corrie Terlouw presenteert het programma. Tegelijk opent kunstenaar Verstraten zijn expositie met prenten en ander door de dichtbundel geïnspireerd werk. De tentoonstelling is te zien op zaterdag 25 en zondag 26 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in de protestantse kerk. Daarna verhuizen de kunstwerken naar het gemeentehuis waar ze van 3 november tot en met 31 december worden tentoongesteld en zijn te bezichtigen na afspraak via de Kunststichting, telefoonnummer 06-22 65 49 36.

'Zag je onderweg het koren staan?' is voor 24,95 euro te koop tijdens de expositie komend weekeinde en daarna te bestellen via vroomkoning@planet.nl of in bibliotheek De Meierij aan de Burgakker.