Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

FRANS KNAPEN DONEERT CHEQUE WK-POOL AAN BLAASKAPEL

'De Knoestjes horen helemaal bij mij'

Brabants Centrum, hét dagblad op donderdag, bestaat op 1 december zeventig jaar. Dat jubileum wordt gevierd mét de lezers die tijdens een pool rond het WK voetbal in Brazilië mee konden dingen naar een prijzenpot van 10.000 euro. Omdat de krant verenigingen en stichtingen in haar verspreidingsgebied een warm hart toedraagt, moeten de zestien winnaars de helft van hun prijzengeld doneren aan de instelling van hun keuze. Frans Knapen reikte dinsdag 500 euro uit aan blaaskapel De Knoestjes in Esch.

Frans Knapen behaalde de vierde plaats in de WK-pool van Brabants Centrum. Volgens de Esschenaar een onverwachte uitkomst. ,,Ik heb wel wat verstand van voetbal, maar zo'n voorspelling blijft ook een gok. Tijdens dit WK zijn er nogal wat verrassende uitslagen geweest", legt hij uit. Tijdens de finale was Knapen op vakantie en keek in Zuid-Frankrijk naar de overwinning van Duitsland op Argentinië. ,,Al vanaf het begin dacht ik dat Duitsland kampioen zou worden. Omdat ik dat goed had, leverde me dat in de WK-pool veel punten op."

KRIEBELEN

Als nummer vier in het eindklassement won Knapen vijfhonderd euro als zakcentje voor zichzelf, nog eens vijfhonderd euro doneert hij aan blaaskapel De Knoestjes. Tijdens het Oktoberfescht in Ons Café waar verschillende blaaskapellen een optreden gaven, nam Knapen het geldbedrag in ontvangst. ,,Dat ik het aan De Knoestjes zou geven, was niet zo'n moeilijke keus", lichtte de Esschenaar toe. ,,Ik ben inmiddels ruim tien jaar lid, met een tussenpauze van anderhalf jaar. Mijn vrouw zat ook bij de blaaskapel, maar toen ons derde kind op komst was zijn we beiden gestopt. Het bleef echter kriebelen, dus in januari ben ik weer gestart bij De Knoestjes. Het hoort nou eenmaal bij me."

Knapen is een muzikant in hart en nieren. Naast het bespelen van de trombone bij De Knoestjes, is hij ook actief binnen fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel. ,,Dus daar had mijn prijs ook naartoe kunnen gaan", zegt Knapen. ,,Maar ik woon in Esch dus heb ik gekozen voor de blaaskapel."

Waar het bestuur van De Knoestjes het geld aan gaat besteden, is nog onbekend. Misschien aan het 44-jarig jubileum in 2015? Knapen: ,,Dat zou wel een heel mooie bestemming zijn. In september 2015 hopen we een groot feest te vieren met allerlei activiteiten. Misschien dat we daar dit geldbedrag voor kunnen gebruiken."

En wat gaat Knapen doen met zijn eigen gewonnen geldbedrag? Ook dat weet hij nog niet: ,,Maar ik vermoed dat een deel uitgegeven zal worden aan mijn drie kinderen..."

• OP DE FOTO: Tijdens het Oktoberfescht in Ons Café te Esch kreeg Frans Knapen (links) zijn cheque uitgereikt door verslaggever Mariëlle Wijffelaars van Brabants Centrum. (Foto: Albert Stolwijk).