Het team van Feestcafé De Nozem was zaterdag in sporthal De Braken te sterk voor C.J. van de Sande. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk, Boxteldigitaal

Boxtelse voetballers verslaan SCI

ODC bekert verder na strafschoppenserie

ODC gaat verder in de strijd om de beker, maar de wedstrijd verliep dinsdag niet zonder slag of stoot. Onder barre weersomstandigheden werd SCI na strafschoppen opzij gezet. Na negentig minuten was de stand 2-2 en werd de wedstrijd verlengd. ODC-doelman Niels Karssemakers was in de daaropvolgende penaltyserie de grote held door de vierde strafschop van de ploeg uit Halder te stoppen.

Trainer Frank van den Berg had enkele vaste basisspelers rust gegund in de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser SCI. De tricolores hadden vanaf het startsignaal veel balbezit, maar de tegenstander hield de ruimte achterin klein waardoor er weinig doelkansen ontstonden.

Na twintig minuten leed ODC slordig balverlies op het middenveld waarna Joep van der Meijden van SCI in balbezit kwam. Vanaf de zijkant schopte hij de bal tegen het dak van het doel: 1-0. Een kwartier later kon ODC langszij komen. Bart Dammers werd vanuit het middenveld aangespeeld en rondde ijskoud af, hiermee trok hij de stand gelijk.

Na de rust ging het regenen en hagelen en werd de wedstrijd even stilgelegd. Er veranderde weinig in het spelbeeld; de tricolores bleven veel balbezit houden maar was in afronding onnauwkeurig. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd slaagde SCI er opnieuw in om een kans te benutten. ODC zette weer aan voor de gelijkmaker en het was invaller Rob Scholten die vlak voor het fluitsignaal de stand in evenwicht bracht.

Uiteindelijk moesten penalty's de beslissing brengen. ODC deed wat het moest doen en wist vijf keer te scoren. SCI miste een keer dankzij de Boxtelse doelman Karssemakers die de vierde strafschop wist te keren.

Zondag 26 oktober om 14.30 uur speelt ODC in eigen huis de competitiewedstrijd tegen SBC uit Son en Breugel.

in Oisterwijk

Twintig judoka's van Judoclub Liempde deden zondag mee aan een wedstrijd in Oisterwijk. Er werden goede prestaties geleverd.

Volgens Judoclub Liempde was het toernooi gezellig en sportief en hebben de leden hun best gedaan. Het bleek ook een leerzame dag, want de judoka's waren vaak iets te lief en te sportief om overtuigend te kunnen winnen.

De kampioene van de dag was Maike van de Biggelaar. De Liempdse won al haar partijen. De uitslagen waren als volgt.
1. Maike v.d. Biggelaar. 2. Gijs de Wit; Keira Kreijveld; Joost v.d. Linden. 3. Xavier Wantenaar; Niels Welvaarts; Yannick Wantenaar; Migus Ribeiro; Gijs Dohmen; Mats Canters; Lola Canters; Brett v. Hal; Irene v. Ooijen; Max Bauer; Xavi v. Weert; Esmee v. Heerebeek; Senn Steenbakkers; Tess Schoones; Mike v.d. Mijden; Collin v. Rooij; Vince Canters.

Zaalvoetbal

Het zaalvoetbalteam dat gesponsord wordt door aannemersbedrijf C.J. van de Sande nam het zaterdag op tegen de ploeg Feestcafé De Nozem. Op papier behoorde een gelijkspel tot de mogelijkheden, maar team Van de Sande werd volledig overklast door zijn tegenstander: 2-9. Topscoorder van de avond werd Sjoerd van Lokven

Geveltje - Filipe/ElzenMaas        3-5

Café Markzicht - Kwalitaria Strik        2-1

Fysio De Dommel - X2COM        3-1

Rijschool Gestel - Hart van Boxtel        2-1

Goossens Financieel Advies - Bakkal        3-5

De Nozem - C.J. v.d. Sande        9-2

Tahadi - Autobedrijf Heva        1-7