zesdeklasser opent score maar verliest fors in eigen huis

Bekeravontuur is voorbij voor Irene Gemonde

In een goedgevuld en zonnig sportpark De Laat in Gemonde hing zondag even een sensatie in de lucht. Sven Vonk scoorde in de eerste minuut via onderkant lat tegen tweedeklasser Sparta '25. Het spel van zesdeklasser Irene was gedisciplineerd, fel en tactisch goed. Er waren zelfs goede kansen op een grotere voorsprong, maar die werden niet verzilverd...

Na een kwartier spelen voerde Sparta de druk op en moest Stijn Memelink aan de noodrem trekken. De penalty werd benut. Weer een kwartier later werd het na knullig balverlies van Irene via een kopbal1-2. In de laatste tien minuten van de eerste helft verspeeldem de gastheren de kans om het duel in winst om te zetten. In de blessuretijd wisten de bezoekeres uit Beek en Donk zelfs driemaal te scoren. De ruststand (1-6) kwam echter niet overeen met het vertoonde spelbeeld.

Na rust was het team van trainer-coach Alex Raaijmakers wel weer bij de les en was er van klassenverschil nauwelijks sprake. Jelle Hoekstra maakte de 2-6 en Nick Vliegenthart en Jeroen Boks waren ook zeer dicht bij een treffer. Al met al een bijzonder leuke wedstrijd. Het bekeravontuur is over voor de Gemondenaren, maar met hun getoonde spel kunnen ze met vertrouwen de volgende competitiewedstrijden tegemoet zien.

• FOTO BOVEN: Met een kopbal komt tweedeklasser Sparta '25 uit Beek en Donk op voorsprong in het Gemondse sportpark De Laat. (Foto: Marcel Fischer).

RKSV Boxtel aast op revanche in Buren

Omdat Baardwijk zondag met 1-3 won bij BMC zijn de Waalwijkers naar de tweede plek opgeschoven op de ranglijst van de derde klasse. Boxtel staat op de derde plaats. Als de Munselploeg wil bijblijven dan zijn de komende goede resultaten in de komende twee competitieduels van wezenlijk belang.

In en tegen Buren moet het vaandelteam van RKSV Boxtel zondag 26 oktober de punten pakken. Maar dat geldt evenzeer voor de thuiswedstrijd tegen Theole, een week later. De beide clubs uit de Betuwe zullen daar anders over denken, maar coach Walter van Ommeren zal – zeker tegen zijn oude Tielse club – gebrand zijn op een goed resultaat. De roodwitten zullen zich ongetwijfeld willen revancheren voor de volkomen onnodige nederlaag die vorig seizoen werd geleden in Buren.