Verrijzenis Boxtel

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. (0411) 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de dertigste zondag door het jaar met als motto: 'Bemint uw naaste'. Vandaag worden we geconfronteerd met allerlei beschouwingen over de liefde. Voor iedereen is liefde heel belangrijk. Vanuit onze leefwereld komen er allerlei prikkelende woorden, gedachten en beelden tot ons die liefde suggereren, maar er eigenlijk weinig mee te maken hebben. De ware liefde brengt echter een diep evenwicht in het leven. 'Evenwicht' in deze betekenis is een synoniem van 'vrede'.

* Liturgische kalender. Dinsdag: De Heiligen Simon en Judas, apostelen.

* Overleden. In de parochie overleed Piet Kemps (75). Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Wintertijd. Deze zondag gaat de wintertijd weer in. De parochie vraagt mensen rekening te houden met de begintijd van de zondagsmissen.

* Opbrengst Wereldmissiedag. De collecte voor Wereldmissiedag die afgelopen weekend is gehouden, heeft een bedrag opgeleverd van 589,85 euro.

* Viering vervalt. De eucharistieviering op zondag 2 november in de Sint-Petrusbasiliek vervalt.

* Allerzielen. Op zondag 2 november worden om 14.00 en 14.30 de jaarlijkse gebedsdiensten voor de overledenen gehouden op kerkhof Munsel. Bovendien is er die dag om 15.00 een gebedsdienst op de kerkhoven bij de Heilig Hartkerk en de Sint-Petrusbasiliek.

* Eerste communie. Deze week vinden enkele informatieavonden plaats over de eerste communie in 2015. Op maandag 28 oktober zijn ouders van communicanten van de Angelaschool, Molenwijkschool en de Prinses Amaliaschool welkom in de Angelaschool. Woensdag 29 oktober vindt de informatieavond plaats op basisschool De Beemden voor ouders van leerlingen van de Sint-Petrusschool, de Spelelier en De Beemden. Donderdag 30 oktober zijn ouders van communicanten van de Vorsenpoel, Hobbendonken en de Maremak welkom bij de Vorsenpoel. Alle ouderavonden starten om 20.00.

* Ontmoeting. Na de viering van zondag 09.00 nodigt het pastoresteam de parochianen van harte uit voor een ontmoeting in de pastorie op Duinendaal.

* Aandacht voor zieken. een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Mw. Louise Vousten, V.d. Voortweg 23, tel. 673240; Mw. Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 676169; Mw. Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 678514 of aan het Parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 672215.

* Uit de agenda. Zaterdag 15.30: Kinderkatechese Komenzie, koetshuis Duinendaal. Maandag 10.00 Ziekenwerkgroep Heilig Hart, pastorie Duinendaal; 20.00: eerste vergadering nieuwe parochiebestuur Heilig Hartparochie, pastorie Duinendaal. Woensdag 10.00: jaarvergadering Heilig Bloedstichting, pastorie Duinendaal.

SINT-PETRUSBASILIEK

* Eucharistievieringen. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger is pastor R. Niessen en predikant is diaken P. Flesia.

* Sint-Petruskoor. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis in B-dur van Mozart.

* Orgelprogramma. Raffy, Offertoire; Vierne, Prélude; Franck, Elévation; Vierne, Cortège.

* Rozenkransmaand. Na afloop van de eucharistieviering op vrijdag in de Sint-Petrusbasiliek wordt vanwege de oktobermaand het rozenhoedje gebeden.

* Misintenties. ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Jan Verhoeven (jgt); Ruud v.d. Horst (mgd); Sjerry v. Vlerken-Romeijners (mgd); Wim Broeders (mgd); Wim Aarns (mgd); Kees Mosink (mgd); overl. ouders Van Berkel-Olislagers; Helga en Thomas Jansen; Jos v.d. Sande en Miet v.d. Sande-Schoenmakers; Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers; overl. ouders Van Rumund-Wagenaars; overl. ouders Megens-Verstegen; Jan v. Wetten; Antoinette Wartenberg; overl. ouders Driessen-Zwitserloot en hun zonen Nol en Frans.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 19.00 Trees Kuijten- v. Dam.

HEILIG HARTKERK

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (met samenzang). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Ontmoeting. Zondag 2 november is de Heilig Hartkerk voor ontmoeting en ter bezichtiging opengesteld van 14.00 tot 16.00.

* Rozenkransmaand. De hele maand oktober is als rozenkransmaand aan Maria gewijd. In oktober zal na de ochtendmis op dinsdag- en woensdagochtend ter ere van haar een tientje van de rozenkrans worden gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Miet v. Weerdt- v.d. Meijden (jgt); Marietje v.d. Heijden- v.d. Meijden (jgt); Johan v.d. Boer (jgt); overl. ouders Hendrik Stoop en Marie Stoop-Verstraten (mgd); Jan Schoenmakers (mgd); Riet v.d. Loo- v.d. Aker (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok; overl. ouders Van de Sande-Mutsaards; Tinus en Tonia Beljouw-de Jong; Jan Meuwissen en Toos Meuwissen- v. Weert; overl. ouders Megens- v.d. Looij; overl. ouders Teunissen-de Graauw; Lambert Keusters; Johan v. Alphen (trouwdag); Piet v.d. Brand (trouwdag); overl. ouders Van Haaren-Beukenex.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

DONDERDAG 09.30 rozenkransgebed.

Sint-Theresia
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. De intenties zijn voor Harrie Eijckemans (jgt); overl. ouders Frans en Anneke Verhoeven; overl. ouders Van der Schoot- v. Kuringen; overl. ouders Kees en Bertha Timmermans-Schellekens (trouwdag); Toon en Anneke Schellekens-Timmermans; overl. ouders Van der Linden- v.d. Hoogen; Toon Willemen; overl. ouders Van Oirschot- v. Dal; overl. ouders Van de Ven- v.d. Schoot; pastoor Van Dal; Harrie en Miet v. Kempen (verj. moeder).

PAROCHIEBERICHTEN

* Misintenties. Misintenties die vóór maandag 12.00 worden opgegeven bij pastoor Van den Tillaart of Riek van Loon worden in Brabants Centrum opgenomen. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen.

* Agenda. Zaterdag: 15.00 intermenselijke markt en vrijwilligersdag. Zaterdag 1 november: 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor (Allerheiligen). Zondag 2 november: 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor (Allerzielen), aansluitend zegening van de graven op het kerkhof. Zondag 2 november: doopviering Isabella Hermsen.

* Bereikbaarheid. Pastoor Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintenties: Riek v. Loon. tel. 67 31 62 of bij de pastoor. Afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastoor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering.

ZONDAG 09.30 eucharistieviering; de misintenties in beide vieringen zijn voor fam. Van Haaren-Koppens; Riek Simons- v.d. Spank; Johannes en Catherina v. Alphen-Schoenmakers; Toon v. Alphen; Wil en Jon Smitt-Smetsers; Johan Klaassen; Jo v.d. Biggelaar; fam. Van der Velden- v. Haaren; overl. ouders Piet en Jes v.d. Hiel.

MAANDAG 19.00 eucharistieviering.

DINSDAG 10.30 eucharistiering in De Vlaswiek. 18.30 Rozenhoedje in de kerk. 19.00 eucharistieviering.

WOENSDAG 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG 18.00 aanbidding. 19.00 Eucharistieviering; intentie voor Wil en Jon Smitt-Smetsers.

PAROCHIEBERICHTEN

* Weekmissen. Vanaf 2 november zijn de doordeweekse missen standaard om 19.00. Voor een ochtendmis kunnen belangstellenden om 09.00 naar de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. De parochie hoopt hiermee de eucharistievieringen toegankelijker te maken voor gelovigen die overdag werken of studeren. Bovendien kunnen mensen nu kiezen wat beter uitkomt en zijn vaste mistijden eenvoudiger te onthouden. Kortom, vanaf november is de kerkganger 's morgens altijd in Boxtel welkom en 's avonds in Liempde.

Sint-Lambertus
Gemonde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor overl. ouders Van Grinsven- v.d. Pol; Jan de Bresser; Marietje Versantvoort; Marcel Schellekens; Nolda Essens-Klomp (verj); Antoon den Otter; Wilhelmina den Otter-Merkx.

DINSDAG 19.00 rozenhoedje bidden, aansluitend vespers (liturgisch avondgebed).

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje bidden.

PAROCHIEBERICHTEN

* Rozenhoedje. In de oktobermaand wordt op dinsdag en donderdag om 19.00 het rozenhoedje gebeden. Op dinsdag is er aansluit vespers.

* Blijde Geheimen. In oktober zijn aansluitend aan het bidden van het rozenhoedje en de vespers op dinsdag (19.30-20.00) en donderdag (19.15-19.45) de Blijde Geheimen te zien in de kerk. Ze zijn geschilderd door Miep van Mil.

* Wereldmissiemaand. Zaterdag is er tijdens de viering een extra collecte vanwege de Wereldmissiemaand. Dit jaar besteed MISSIO Nederland aandacht aan katholieke gelovigen in Myanmar. Over de hele wereld wordt in de katholieke kerk gecollecteerd voor het pastorale werk van parochies in de derde wereld.

* Allerheiligen. Zaterdag 1 november is er om 18.30 een eucharistieviering met gemengd koor.

* Allerzielen. Zondag 2 november is er om 10.00 een eucharistieviering met gemengd koor. Tijdens de viering worden de gedachteniskruisjes van de overledenen sinds Allerzielen 2013 uitgereikt aan de nabestaanden.

Sint-Willibrordus
Esch

ZONDAG 11.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Er is kinderwoorddienst. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Harry v.d. Zanden; Jos Verhoeven (slachtoffer van de oorlog 70 jaar geleden); overl. ouders Vugts- v.d. Langenberg; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Vanwege de verbouwing zijn in woonzorgcentrum Sint-Jozef voorlopig geen eucharistievieringen. Wel is er iedere maandagochtend een viering in de sacristie van de kerk.

PAROCHIEBERICHTEN

* Allerzielen. Zondag 2 november worden de parochianen herdacht die dit jaar gestorven zijn. Na afloop van de viering worden de graven en urnen op het kerkhof gezegend.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus van de pastorie doen of doorgeven via telefoonnummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot en aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers via telefoonnummer (0411) 60 16 22.

Protestantse
Gemeente

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. H. Blankenspoor uit Den Haag. Voor de kinderen is er geen Paks vanwege de herfstvakantie. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.