Gemonde


Autobeurs

Vereniging De Bestse Verzamelaars houdt zondag 19 oktober van 09.00 tot 14.00 uur de maandelijkse beurs voor verzamelaars van miniatuurautootjes. Belangstellenden zijn welkom in zaal De Schuif aan de Dorpstraat. De entreeprijs bedraagt twee euro; kinderen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang.

Politiehonden

Jan Toelen en Karel Doggen van politiehondenvereniging Steeds Vooruit hebben vrijdag in Heeswijk het zogeheten KNPV-certificaat in de wacht gesleept. Toelen behaalde met zijn hond Max 423 punten, goed voor een certificaat met lof. Doggen en zijn hond Rudy presteerden iets beter met een score van 426 punten en een ook een certificaat met lof. Voordat de honden naar de keuring gaan, worden ze gedurende drie jaar intensief getraind om alle oefeningen en commando's op de juiste manier aan te leren.

Kaartavond Irene

Voetbalvereniging Irene start vrijdag 17 oktober om 20.00 uur weer met de kaartavonden op vrijdagavond. Deze hebben plaats in de kantine van de club aan de Kaal Hoefsteeg en worden gehouden op 24 oktober, 14 en 28 november, 12 dece,ber, 2, 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart. De uitreiking van de serieprijzen volgt op vrijdag 27 maart. De kantine is geopend vanaf 19.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

Esch

Oktoberfescht

In Ons Café wordt zondag 19 oktober vanaf 13.30 uur de vierde editie van het Oktoberfescht gehouden. Lange tafels, pullen bier, muziek en broodjes worst met sauerkraut ontbreken daarbij natuurlijk niet. Gastkapel De Knoestjes opent het festijn; daarnaast spelen onder meer De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel en Beijerslandkapel uit Lennisheuvel. Meer informatie: www.knoestjes.nl.