HONK- EN SOFTBALCLUB BESTAAT 50 JAAR

Hoge opkomst viering

jubileum JRC Ducks

De reünie tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van de Boxtelse honk- en softbalvereniging JRC Ducks in een zonovergoten sportpark Den Wielakker heeft zaterdag voor een hoge opkomst gezorgd. Het jubileumprogramma bestond uit verschillende activiteiten zoals een zogeheten slowpitch softbalwedstrijd voor seniorenteams aangevuld met recreanten en oid-leden. De jeugd leefde zich uit op een groot springkasteel.

Na de wedstrijd trokken alle aanwezigen van het sportveld naar de kantine van Ducks waar het feest werd voortgezet. In totaal bezochten tweehonderd personen de receptie met aansluitend de reünie. Onder de vele genodidgen waren (oud-)leden, voormalige bestuursleden en vertegenwoordigers van andere in Den Wielakker gevestigde sportclubs, zusterverenigingen uit de regio, de honk- en softbalbond KNBSB en de gemeente.

Wethouder Herman van Wanrooij, zelf een aantal jaren actief als speler van JRC Ducks, liet in een vraaggesprek met voorzitter Gerard Voermans weten dat vooral de gezellige sfeer bij de vereniging hem zo aantrok.Over de problemen met het speelveld gaf hij aan dit te betrekken in een overlegronde met alle clubs in sportpark Den Wielakker. ,,In samenhang moeten we tot oplossingen kunnen komen", zo stelde wethopuder Van Wanrooij.

Het bondsbestuur bracht zijn gelukwensen over tijdens de viering, waarbij Ducks een geschenk én een geldbedrag ontving dat ingezet wordt voor een jeugdproject. Voorzitter Voermans sprak zijn dank uit aan degenen die een aantal jaren terug hun schouders onder de organisatie gezet hebben met als resultaat een 'groeiende en bloeiende' club van 130 leden en aan de trouwe sponsor ITB uit Boxtel. De reünie werd opgeluisterd door deejay Max.