streekfonds deelt cheques uit

5.000 euro beschikbaar voor erfgoedprojecten

Streekfonds Het Groene Woud heeft 5.000 euro beschikbaar gesteld voor erfgoedprojecten. Vijf initiatieven krijgen elk duizend euro. Tot 8 november kunnen heemkundekringen en andere organisaties uit Het Groene Woud hun projectideeën indienen.

Op vrijdag 21 november wordt de Erfgoeddag georganiseerd door Stichting de Brabantse Boerderij, Brabants Heem en Het Groene Woud. Die dag zullen ook de vijf cheques worden uitgereikt aan de geselecteerde projecten.

Het Streekfonds ziet de cultuurhistorie van Het Groene Woud als erg waardevol. ,,Daarom willen we graag projecten ondersteunen die deze cultuurhistorie beter leefbaar en zichtbaar maakt voor inwoners en bezoekers", aldus het Streekfonds.

EISEN

Als eisen stelt het Streekfonds dat het erfgoedproject de kwaliteit van Het Groene Woud versterkt en het een onderdeel van de cultuurhistorie zichtbaar en leefbaar maakt. Ook moeten aanvragers informatie geven over de inhoud van het project en uitleg verschaffen over de financiering. Als de cheque is uitgereikt, moet het project binnen twee jaar worden uitgevoerd.

Om voor de bijdrage van maximaal duizend euro in aanmerking te komen kunnen heemkundekringen en andere organisaties voor 8 november een aanvraag doen via e-mailadres streekhuis@hetgroenewoud.com.

Boxtel

Café Brein

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 20 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst gehouden van Café Brein. De avond staat in het teken van mindfulness en is bedoeld voor mensen die te maken hebben met familieleden of andere bekenden met niet aangeboren hersenletsel. Op het programma staat een lezing van trainer Rie-anne van Laarhoven, na de pauze worden oefeningen gedaan. De toegang is gratis.