Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Eetcafé genomineerd voor Boxtelse Ondernemers Trofee

De Deugniet speelt in op serieuze trends

Leonie gelooft niet in een economische crisis. Tenminste, niet in de oude betekenis. Natuurlijk zijn het andere tijden. ,,We leven in een tijd waarin je moet schakelen", legt ze uit. ,,Een tijd waarin je moet reageren op veranderende omstandigheden. Niet alleen om menukaart en interieur maar zeker ook om zaken als inkoop, service en personeelsbeleid. Wij gaan bijvoorbeeld bewust heel ver met het aanbieden van alternatieven voor gasten met een allergie. Ook onze kindviendelijkheid is zo'n bewuste keuze, net als het scheiden van afval samen met collega-ondernemers in het centrum. En in mijn personeelsbeleid zoek ik mensen die mijn consequente stijl van leiding geven begrijpen en kunnen omzetten naar resultaten. Allemaal zaken waar we goed over nadenken en die de klant en onszelf op een of andere manier voordeel op leveren."

Beleving

Leonie vervolgt: ,,Kijk om je heen, alles is beleving, dus eten en drinken ook. Ontbijten, lunchen, een hapje eten met vriendinnen. Dat zijn de hippe dingen. Maar mensen die dat doen, gaan 's avonds niet meer uit eten. Met 'schakelen' bedoel ik dus ook inspelen op dit soort serieuze trends." Niet voor niets start De Deugniet op 1 november, samen met eetcafé Le Temps Perdu en Grand Café Rembrandt, het arrangement Quiz & Diner. Een avondvullend en interactief avondje uit met een driegangen diner op drie locaties inclusief een quiz door het Boxtelse bedrijf The Brain.

Een ander vergevorderd initiatief is ontbijten bij De Deugniet. Leonie denkt aan een standaard ontbijt tegen een vaste prijs met veel extra mogelijkheden. ,,In het weekend vooral interessant voor een jonge doelgroep, door de week wat meer voor senioren. Alhoewel, we begroeten nu al doordeweeks veel studenten, wie weet is ontbijten bij ons ook voor hen interessant."

Zo zoekt Leonie voortdurend naar kansen om het haar gasten naar de zin te maken. ,,Soms wil iemand 's avonds een lunchgerecht, of een aangepaste maaltijd vanwege een maagverkleining, of alleen een paar voorgerechten. Het kan allemaal, net als zalm, biefstuk en carpaccio op de kinderkaart."

Uitbouwen

Leonie onderzoekt of ze een tweede zaak kan openen. En op langere termijn misschien een derde. ,,Waar en wanneer, binnen of buiten Boxtel, volgende week, volgend jaar? Het wordt hoe dan ook een mooi avontuur om het Deugniet-concept uit te bouwen. Verschillende zaken volgens hetzelfde concept kunnen samen een sterk geheel zijn. Een strakke prijs-kwaliteit verhouding voor een breed publiek, met dagverse producten uit de regio en top service. Dat is het Deugniet- concept waar ik in geloof."

De overige finalisten zijn Innodak, Unilux, Standby Thuiszorg, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), Schoenmakerij Bas en Brabants Centrum, het dagblad op donderdag voor Boxtel en omgeving.

• OP DE FOTO: ,,Het nieuwe interieur is nog niet helemaal klaar", vertelt Leonie. Belangrijk zijn de rustige aardetinten, daarin komen de grote zwartwit filmfoto's van 'The little rascals' (De kleine deugnieten) mooi tot hun recht. (Foto: Peter de Koning).


Van den Elzen
koeltransport
houdt reünie

Op 4 april 2015 is het 85 jaar geleden dat Antoon van den Elzen startte met zijn transportbedrijf. Om dit te vieren wordt een reünie georganiseerd voor oud-medewerkers.

Het bedrijf vestigde zich in de jaren zeventig op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. In 1988 verkochten de zonen Henk en Piet de onderneming. Voor de reünie worden oud-werknemers gezocht die uiterlijk in het kalenderjaar 1988 in dienst zijn gekomen. Aanmelden kan via e-mailadres reunie@vandenvelzen.org of via www.vandenelzen.org.


Kringloopwinkel
Vincentius viert
derde lustrum

De kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging Boxtel viert zaterdag 11 oktober het vijftienjarig bestaan. In het pand aan de Van Leeuwenstraat zijn van 13.00 tot 17.00 uur allerlei activiteiten om het derde lustrum te vieren.

De winkel is geopend om alle artikelen te kunnen bekijken. Voorts is er om 13.30, 14.30 en 15.30 uur een modeshow waarbij tweedehands kleding wordt getoond. Ook wordt de merknaam Vincentius Vintage geïntroduceerd en wordt een logo en bord - ontworpen door studenten van SintLucas - onthuld.